a la sexta

Busquets, a 'Salvados' sobre la tragèdia del Liceu: "El dia de l'incendi els vaig dir: jo callaré, però vosaltres reconstruïu-lo"

El directiu del teatre que va dimitir perquè les administracions van rebutjar reformar l'espai abans de l'incendi trenca el seu silenci

 

  / 'SALVADOS'

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Josep Maria Busquets, el directiu del Liceu que va dimitir perquè les administracions van rebutjar tancar i reformar-lo abans de l'incendi ha trencat el seu silenci de 22 anys al 'Salvados' 'Salvados' d'aquest diumenge. "El dia de l'incendi els vaig dir: jo callaré, però vosaltres reconstruïu-lo". Fins a aquest diumenge.

Notícies relacionades

Busquets ha explicat com portava molt temps insistint a les administracions que el Liceu no podia seguir obert amb el mal estat en què es trobava. "Passava moltes nits en vetlla pensant en el que podia passar. Si queia el sostre i matava algú jo anava a la presó, encara que després potser me'n traurien…". Els bombers anaven a cada funció i treien les mangueres per si de cas, ha explicat amb mig somriure.

També ha recordat com el 1993 va anunciar als mitjans que el teatre tancava per abordar la reforma. Era una manera de forçar les administracions, però aquestes no van cedir. "Em van desautoritzar i em van fer fora", recorda.