GALA TELEVISIVA

Premi Zapping per a 'Salvados'

'El foraster', els 'polacs' Bruno Oro i Agnès Busquets i Ramon Gener, entre els guardonats

 

 

1
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ / BARCELONA

Els Premis Zapping estan resultant ser els guardons de televisió de les cadenes públiques, perquè, una vegada més, han sigut reconeguts programes i professionals de TVC i RTVE, com es va donar a conèixer ahir dijous en la 21a gala, celebrada al CaixaForum de Barcelona. 

A excepció de La Sexta, amb el seu programa estrella, 'Salvados', les cadenes privades no van rebre cap guardó aquest any. Convé recordar que aquests premis, que atorga Telespectadors Associats de Catalunya (TAC), valoren la qualitat dels programes sense tenir en compte quines audiències registren. 

La distinció a 'Salvados' en la categoria d’actualitat i entrevistes no va ser una sorpresa, perquè, encara que competia amb espais d’èxit com 'Viajando con Chester' (Cuatro) i 'Info K' (Super3), el programa que dirigeix Jordi Évole acostuma a arrasar. El periodista no havia sigut nominat aquesta vegada com a millor presentador, però sí dos professionals que triomfen amb els seus respectius programes: Quim Masferrer ('El foraster', TV-3) i Bertín Osborne ('En la tuya o en la mía', TVE), a més del baríton Ramon Gener, de 'This is opera' (TVE), que va ser qui va guanyar el premi. Precisament aquest espai de TVE sobre el 'bel canto' va ser distingit també com el millor en l’apartat cultural, divulgatiu, documental, per sobre d’'Ingeniería romana' (TVE) i 'Sense ficció' (TV-3).  

DOS ACTORS DE ‘POLÒNIA’

Notícies relacionades

El premi a la millor actriu requeia en Agnès Busquets pel seu treball a l’espai satíric 'Polònia' (TV-3), en el qual caricaturitza, entre altres, Soraya Sáez de Santamaría i Ada Colau. Es van quedar sense guardó Ana Morgade ('Olmos y Robles', TVE) i María León ('Allí abajo', A-3 TV). El millor actor va resultar ser, segons TAC, Bruno Oro, l’actor que fins fa molt poc interpretava Artur Mas a 'Polònia'. Els finalistes van ser José Mota ('José Mota presenta', TVE) i Álvaro Cervantes ('Carlos, Rey Emperador', TVE). 

El programa d’entreteniment que va voler distingir TAC per sobre d’'El hormiguero' (A-3 TV) i 'El club de la comedia' (La Sexta) va ser 'El foraster' (TV-3), amb què Quim Masferrer visita petits pobles a la recerca d’històries humanes. I entre les sèries nominades, '13 dies d’octubre' (TV-3), 'Allí abajo' (A-3 TV) i 'El Ministerio del Tiempo' (TVE-1), es va distingir aquesta última ficció. La gala d’entrega va ser presentada per Montse Busquets ('Noms propis') i Àngels Pons, periodista de TVE.