EXCLUSIVA TELEVISIVA

Ana Pastor entrevista Edward Snowden a 'El objetivo'

Un equip de La Sexta s'ha desplaçat a Moscou, on està amagat l'exanalista de la NSA, un dels homes més buscats del món

 

  / LA SEXTA

1
Es llegeix en minuts

'El objetivo' d'Ana Pastor entrevista en exclusiva i per primera vegada en una televisió espanyola un dels homes més buscats del món: Edward Snowden, l'exempleat de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels EUA. L'exanalista està perseguit per la justícia dels EUA per revelar secrets d'Estat. Entre ells, que els EUA van espiar alguns líders considerats com a amics, com la cancellera alemanya, Angela Merkel, i l'abast dels programes d'espionatge massius que la NSA va llançar després de l'11-S als EUA.

Com ja es podia esperar, aquestes filtracions no li van sortir gratis a Snowden i es va veure obligat a fugir a Moscou, on viu amagat des de fa més de dos anys. Fins allà s'hi ha desplaçat l'equip del programa de La Sexta per conversar amb ell. 'El objetivo' aportarà també el testimoni d'experts en seguretat i espionatge, exmembres dels serveis d'intel·ligència i antics alts càrrecs que haurien pogut ser espiats.

Notícies relacionades

En el programa també hi surt Marc Marginedas, corresponsal d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Moscou, que va rebre el premi de periodisme Cirilo Rodríguez el maig del 2014 i va passar sis mesos segrestat en mans de l'Estat Islàmic. Pastor ho esmenta en un tuit.

Jordi Évole ('Salvados'), company a La Sexta de la periodista, també celebra en un tuit l'exclusiva.