HÀBIT POLÈMIC

'30 minuts' aborda l'addicció al mòbil

El documental 'No puc viure sense tu' analitza les conseqüències de prestar massa atenció al dispositiu

foto6

foto6

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El mòbil ha irromput a les nostres vides amb força i, tot i que ens les ha facilitat en molts aspectes, també ha tingut conseqüències nefastes, com la disminució de la concentració i el control cada vegada més gran sobre la persona que l’utilitza. L’espai 30 minuts de TV-3 emet avui (21.55) el documental d’Anna Lasaga i Lluís Armengol que porta l’explícit títol de No puc viure sense tu, en què s’analitza aquest fenomen.

Notícies relacionades

    El reportatge mostra com lligar és ara molt més fàcil gràcies a la multitud d’aplicacions creades expressament per a aquests dispositius, però també que aquests es troben darrere de moltes separacions. Ho expliquen dues persones que van descobrir que la seva parella els era infidel a través de l’smartphone. Així mateix, les xarxes d’amics s’han ampliat, tant en el de nens de 12 anys que es coneixen abans virtualment que en la vida real com en el d’adults que organitzen sopars amb persones que han conegut a través de Twitter.

LA PART TRÀGICA / Un altre dels aspectes polèmics és el fenomen anomenat phubbing: fer més cas al telèfon que a la persona que tenim al davant. El psicòleg de la UOC Manuel Armayones adverteix que els smartphones agreugen encara més la pressió social per ocupar cada minut de les nostres vides. El documental s’ocupa també de la part més tràgica de l’addicció a través dels testimonis d’un accident mortal causat per la utilització del mòbil per part del conductor i el d’una víctima que va quedar tetraplègica per atendre el mòbil mentre era al volant.