CANVI RADICAL

TV-3 renova totalment el seu 'Cuines'

El veterà espai culinari estrena format i plató i incorpora un presentador

ialvarez32541855 programa cuines presenta marc ribas tv3160128201030

ialvarez32541855 programa cuines presenta marc ribas tv3160128201030

2
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ / BARCELONA

TV-3 ha renovat del tot el seu veterà espai de la sobretaula ‘Cuines’, que compleix 20 anys amb nou format, nou plató i la incorporació d'un presentador. L'únic que es manté, a més del nom, és el seu horari, que segueix sent les 15.40 hores.

Aquest canvi radical no obeeix a una falta d'audiència, ja que el programa és seguit diàriament per més de 400.000 persones i obté una mitjana del 24%, sinó que les tres novetats que ha introduït el programa culinari, que estan estretament relacionades, responen a una mateixa intenció: la de fer que l'espai sigui més accessible als teleespectadors.

“Farem uns plats més senzills, amb productes que puguis trobar fàcilment i en l'elaboració dels quals no facin falta estris estranys, sinó els que puguis tenir a casa”, explica Marc Ribas, el xef que presentarà l'espai. I aquesta és una altra de les grans novetats, ja que ‘Cuines’ no comptava fins ara amb un presentador fix, sinó que cada setmana era un xef convidat el que explicava el plat mentre l'elaborava. “Per a mi és un repte, perquè al restaurant canviem la carta cada temporada i aquí hauré d'elaborar una recepta diària”, confessa Ribas, que és xef executiu dels restaurant d'Artur Martínez (posseïdor d'una estrella Michelin).

COM A CASA

Si se li vol donar una imatge de gastronomia més pròxima, el plató hi havia de contribuir, motiu pel qual aquest ha canviat la cuina professional per una de més càlida i colorista. “Simula ser casa meva”, explica el cuiner. “És un ambient modern, amb uns grafits al fons. No és una cuina laboratori, com en anteriors etapes. I en ella no se segueixen les normatives estrictes que se'ls exigeix a un restaurant”, assegura.

El programa també estrena nova secció, el consell, un espai d'un minut de durada en què s'expliquen curiositats sobre els productes i trucs per comprar millor, entre altres suggeriments. “Moltes vegades el principal problema que troba la gent és que no sap què comprar o no sap aprofitar el que té a la nevera”. Per ajudar-los, Ribas surt de la seva cuina i s'acosta a mercats, botigues i allà on es pugui trobar la matèria primera.

ALTRES ETAPES

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera renovació que pateix el programa en els seus 20 anys d'emissió, encara que sí la més radical. ‘Cuines’ es va estrenar el febrer de 1996 amb la voluntat de donar a conèixer els plats dels cuiners professionals del país. I així va seguir fins l'any 2010-2011, quan en va assumir la direcció Tana Colats, que va inaugurar una nova etapa. Els seus objectius eren llavors posar la cuina professional en general i la d'autor en particular a l'abast dels fogons de totes les llars catalans. No obstant, no es descuidava la cuina casolana, ja que els divendres l'espai canviava els cuiners professionals per amants de la cuina que anaven al plató a elaborar i explicar les seves receptes.

Ara és un xef el que s'encarrega d'acostar la cuina als teleespectadors. I Ribas té molt clar quin seria el seu èxit més gran: “La meva principal satisfacció és que la gent perdi la por a cuinar, que vegi que no és una cosa tan complexa", conclou Ribas. És a les seves mans.

Temes:

TV-3