NOMENAMENT

Saül Gordillo, nou director de Catalunya Ràdio

El càrrec ha sigut ratificat aquest dimecres pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El periodista Saül Gordillo ha sigut nomenat aquest dimecres nou director de Catalunya Ràdio pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a proposta del seu president, Brauli Duart. Gordillo serà el responsable de dirigir la nova etapa de les Emissores de la Generalitat. Es dóna la circumstància que el càrrec de director de Catalunya Ràdio estava vacant des del juliol de l'any passat, quan Fèlix Riera (militant d'UDC) va ser destituït per "canvis empresarials de la Corporació", segons va explicar la CCMA, que va plantejar un futur "amb una televisió i una ràdio juntes en un sol espai, i fins i tot compartint una sola direcció".

El setembre del 2011, Gordillo es va incorporar a EL PERIÓDICO com a consultor en matèria de 'social media', funció que ha estat simultaniejant durant aquests gairebé cinc anys amb la de comentarista polític del diari, a la secció 'Mirador'. La tasca de consultor de Gordillo ha ajudat a potenciar la presència i imatge d'EL PERIÓDICO en les noves formes de consum de la informació, a través d'internet i les xarxes socials.

Notícies relacionades

De fet, Saül Gordillo (Calella, 1972) és un dels referents de la informació a través de la xarxa a Catalunya, on ha sigut un dels impulsors del domini '.cat'. Va ser fundador del portal Poliblocs i, abans d'incorporar-se a EL PERIÓDICO, va ser director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), entre el 2007 i el 2011. Anteriorment, havia treballat al rotatiu 'El Punt'.

A més de participar habitualment en les tertúlies dels principals mitjans de comunicació de Catalunya, Gordillo va publicar el 2015 'Revoltats' (Ara Llibres) --en castellà, 'Sublevados' (Now Books)--, en què el periodista català 'va enfrontar' Oriol Junqueras i Justo Molinero.