TELEVISIÓ SOLIDÀRIA

'La Marató' segueix sumant col·laboració a TV-3

El programa dedicat a la diabetis i l'obesitat supera els 4.088.504 euros

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La solidaritat no està en crisi. Així ho demostra un any més, i ja són 24 edicions, La Marató de TV-3, que al tancament d’aquesta edició havia aconseguit 4.088.504 euros. En aquesta ocasió, el programa estava destinat  a recaptar fons per a la investigació de la diabetis (el 1998 l’espai ja va ser dedicat a aquesta afecció) i a l’obesitat. Dues malalties metabòliques cròniques que afecten un de quatre ciutadans a Catalunya.

    Presentat per l’editor del Telenotícies vespre, Toni Cruanyes, i la col·laboradora de Divendres Ana Boadas, el teletó català va començar puntualment a les deu del matí a TV-3, encara que Catalunya Ràdio va donar el tret de sortida a les vuit en punt, amb l’espai El suplement, dirigit per  Ricard Ustrell. 

    Durant tota la jornada es van succeir les connexions amb algunes de les més de 2.000 activitats organitzades al llarg de totes les comarques catalanes per associacions, entitats professionals, clubs esportius, agrupacions veïnals i simples ciutadans, que com és habitual any rere any van aportar el seu granet de sorra solidari.

 

TESTIMONIS / La música també va estar present en el macroprograma amb prop d’una vintena d’actuacions com les d’Estopa, Álvaro Soler, Carlos Baute, Sopa de Cabra, Els Pets, Pepet i Marieta, Fundación Tony Manero, Miquel Abras i Rozalén, Super3  i els actors del musical Mamma mia!, que van interpretar les cançons d’El disc de La Marató de la present edició, que ha tornat a ser l’àlbum més venut en un sol dia a tot el món, amb més de 220.000 ­còpies.

    Però si hi ha un moment emotiu és el dels testimonis dels afectats –com el d’un diabètic que, 17 anys després, va tornar al programa per explicar les seves vivències– i dels especialistes. Intervencions que es van succeir al llarg del dia al plató i que van explicar com la malaltia ha canviat de manera irrefutable les seves rutines diàries i, en alguns casos, ha acabat per deixar una empremta irreversible. 

Notícies relacionades

    No hi ha cura per a la diabetis, encara que en els últims anys s’ha avançat molt per trobar la medicació per millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen.  Com tampoc hi ha solució per a l’obesitat, una malaltia que creix any rere any. Per això és important dedicar tots els esforços possibles a la investigació per trobar solució a aquestes malalties.

    Uns 2.400 voluntaris i la majoria dels treballadors de TV-3 i de Catalunya Ràdio van posar tot el seu esforç perquè La Marató tornés a ser un èxit total de solidaritat ciutadana. Una col·laboració que encara pot exercir-se al llarg de les pròximes setmanes amb els donatius al telèfon 905.11.50.50.