CAMPANYA POLÍTICA

'Debat decisiu' a A-3 i La Sexta

Sánchez, Iglesias, Rivera i Sáenz de Santamaría s'enfronten durant 2 hores

DEBAT DEFINITIU / ATRESMEDIA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podem), Albert Rivera (Ciutadans) i Soraya Sáenz de Santamaría (PP), d'esquerra a dreta de l'espectador, debaten sense faristol, només amb una tauleta auxiliar al costat, durant dues hores en «el debat decisiu», que Atresmedia celebra avui, a A-3 i La Sexta (22.00 hores).

Aquestes són les principals regles d'un debat entre els quatre principals partits que opten a la Moncloa, i que ha sigut definit com a «imprescindible», «històric» i «innovador» per la directora de l'espai, Luz Aldama, i els presentadors, Ana Pastor i Vicente Vallés.

«Oferim un debat a quatre inèdit en la història de la Democràcia» i que guanya valor per l'alt percentatge d'indecisos de cara als pròxims comicis, va ressaltar Aldama, que va assegurar que des que es va conèixer la data de les eleccions es va treballar per aconseguir que hi estiguessin els quatre principals candidats a presidir el Govern. Tant ella com Pastor i Vallés van reconèixer que els hauria agradat que hi intervingués Rajoy. «No es pot obligar a ningú» a assistir-hi, encara que s'haurà de veure «com pesarà això després», van comentar.

7D: el debate decisivo començarà a les 20.00 hores, ja que els quatre polítics han acceptat que una «càmera muda» els segueixi en el trajecte a la seu d'Atresmedia perquè el públic pugui veure qui els acompanya (durant les dues pauses publicitàries que hi haurà en el debat només rebran informació d'un assessor).

Notícies relacionades

El debat en si l'obrirà el PSOE (decidit en un sorteig previ), seguit per Ciutadans, Podem i PP. Hauran de respondre a les preguntes que han preparat Pastor i Vallés. El programa tindrà quatre parts i, a més de la ronda de preguntes, inclourà blocs temàtics sobre Economia i l'Estat del benestar, i reformes institucionals.

I s'acabarà amb una última pregunta i un últim torn de paraula. Començarà una altra vegada Sánchez, seguit de Sáenz de Santamaría, Rivera i Iglesias.