APOSTA GASTRONÒMICA

Els germans Torres faran la competència a Arguiñano

3 La parella de xefs debutarà dilluns a TVE-1 amb 'Torres en la cocina'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VITÒRIA

apartir de dilluns vinent, Karlos Arguiñano tindrà competència a la graella. TVE-1 ha fitxat els famosos xefs Sergio i Javier Torres perquè obrin el seu programa de receptes diàries, Torres en la cocina, en què elaboraran receptes «originals, saboroses i assequibles» amb productes espanyols «de qualitat». Amb aquesta estrena, la primera cadena estatal torna a apostar per un programa diari de receptes per als migdies (13.20 hores).

Els germans bessons Torres, responsables del restaurant barceloní Dos cielos (una estrella Michelin), fan així el salt a una emissió diària, després d'haver presentat durant dues temporades a TVE-1 el programa setmanal Cocina2.

Sergio i Javier, que van presentar ahir aquesta nova proposta culinària al Festival de Televisió de Vitòria, volen «recuperar el plaer de cuinar a casa» i també arribar «a tots els públics». Per a això conjugaran «els sabors i records de la infància» (són cuiners gràcies als plats de la seva àvia Catalina), amb un toc de modernitat.

«PASSAR-HO BÉ» / Segons van explicar ahir a Vitòria, els Torres oferiran trucs i consells, i cuinaran receptes aptes per a aquells que no tenen facilitat davant els fogons, perquè el que volen és «que es perdi la por a la cuina». «Es tracta de disfrutar i passar-ho bé», afegeixen.

En alguna ocasió també portaran al programa plats més complexos del seu restaurant, perquè l'espectador pugui veure tot el procés de creació i per demostrar que la seva cuina «té la seva pròpia personalitat i el segell Torres».

El producte de temporada serà protagonista en les seves receptes i els germans Torres recorreran amb freqüència als fruits del seu hort urbà, en què cultivaran verdures i plantes aromàtiques, i amb què ensenyaran als teleespectadors a cuidar el seu propi hort en una terrassa o fins i tot un balcó.

Notícies relacionades

Cada programa de Torres en la cocina -que produeix l'empresa catalana Lavinia- es dedicarà a un producte «de qualitat, sense oblidar-ne cap de la geografia espanyola», i cada dia rebran un productor, amb el propòsit de rendir-li homenatge, encara que en ocasions faran «gestos» a Llatinoamèrica amb la inclusió d'algun dels seus aliments típics.

L'estrena dilluns que ve d'aquest programa diari posa en dubte la continuïtat de Cocina2, que s'emetia després del concurs Masterchef, perquè l'agenda dels germans Torres és «plena», segons va reconèixer el director de Continguts de TVE, Carlos González.