POLÈMICA

Denúncia contra 'Mujeres y hombres...' de Tele 5 per vulnerar l'horari de protecció infantil

L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals (TAC) demana prohibir continguts poc adequats per al menor

La presentadora Emma García, al plató de ’Mujeres y hombres y viceversa’.

La presentadora Emma García, al plató de ’Mujeres y hombres y viceversa’. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals (TAC) ha denunciat el programa de Tele 5 'Mujeres y hombres y viceversa' davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per la qualificació inadequada per edats i el contingut de l'espai que "vulnera", segons explica l'entitat en un comunicat, l'horari de protecció al menor (de 6.00 a 22.00 hores). 'Mujeres y hombres y viceversa' 

té una qualificació per a més grans de 12 anys quan, en realitat, ofereix uns continguts gens adequats per a menors d'edat. La gravetat d'aquesta infracció "té un important calat entre la joventut", segons el TAC, ja que aquest programa és seguit i comentat per molts menors a causa de la seva hora d'emissió (12.45 a 14.30) i de la qualificació que li ha atorgat la cadena privada. "Estem davant un programa que, amb l'excusa de presentar-se com un espai de cites, en què uns nois o noies, anomenats 'tronistas', reben pretendents que els volen conquistar, ofereix un espectacle totalment inapropiat, ple d'actituds i comportaments clarament perjudicials i denigrants per a la persona", afegeix.

"Apologia de la ignorància" 

Notícies relacionades

Segons l'associació, al llarg de tota l'emissió del programa que presenta Emma García es poden trobar exemples de "culte al cos, llenguatge malsonant, cosificació i denigració de la persona i una utilització dels conflictes personals com a mer espectacle". Pel TAC és "especialment greu" l'"apologia de la ignorància" que fa l'espai. "En un país amb baixos índexs d'èxit escolar en relació amb el nivell europeu, aquesta tendència televisiva és preocupant", afegeix, i recorda que la llei general de la comunicació audiovisual (2010) apunta que aquests aspectes s'han d'evitar durant l'horari de protecció del menor, franja en què s'emet diàriament el 'dating show'.

En la seva denúncia, el TAC sol·licita que es demani a Tele 5 el canvi de la qualificació del programa i que prohibeixi l'emissió de continguts similars en aquesta franja horària, "amb la sanció que es consideri procedent segons la llei".

Temes:

MYHYV