RODATGE

A la classe del professor Merlí

Francesc Orella protagonitza la nova sèrie de TV-3, que està ambientada en un institut

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al menjador de l'institut públic Àngel Guimerà, Merlí s'acosta a un dels seus alumnes per renyar-lo. Malgrat la reprimenda, el jove assenteix a tot el que diu aquest professor de Filosofia que ha posat de cap per avall la seva vida i la dels seus companys de classe... En realitat, el col·legi es diu Escola Vitae, és a Barcelona i, fins al 31 de juliol, alberga el rodatge d'una nova sèrie de prime time de TV-3 per a la temporada que ve. Està protagonitzada per Francesc Orella (Les veus del Pamano, Prim, el asesinato de la calle del Turco), que encarna el personatge que dóna títol a la ficció: Merlí.

Amb una trama que recorda El club dels poetes morts i la novel·la El món de Sofia, el distintiu de la producció és que cada un dels 13 capítols parla d'un filòsof, des de Plató, Sòcrates i Aristòtil fins a Hume, Nietzsche i Epicur. «Sé que és arriscat -reconeix el seu creador, Héctor Lozano, guionista de La Riera, Ventdelplà i El cor de la ciutat-. Però és una forma d'acostar la filosofia al dia a dia. El que Merlí explica als nois a classe té relació amb el que passa en el capítol».

«Al meu personatge li interessa aplicar les grans reflexions filosòfiques al món real», afegeix Orella, que per recrear la seva passió per la docència s'ha inspirat en un dels seus professors, Joan Gonyalons, pare de l'actriu Àngels Gonyalons: «Tenia una forma d'ensenyar molt amena», recorda. El protagonista es converteix en el referent dels seus alumnes, un grup de joves de 16 a 18 anys. «Merlí és un home desconcertant, amb moltes cares. El seu objectiu és que els nois aprenguin a raonar i, per aconseguir-ho, utilitza mètodes poc ortodoxos», fet que li comporta algunes enemistats amb altres professors, com el que interpreta Pere Ponce (Cuéntame, Isabel).

Notícies relacionades

En el grup d'estudiants peripatètics, com ell els anomena en referència als deixebles d'Aristòtil, hi ha el seu fill en la ficció (David Solans, Bajo sospecha), amb qui manté «una relació difícil», i joves actors com Carlos Cuevas (Ventdelplà), «el rebel»; Pau Poch, Albert Baró, Júlia Creus, Elisabet Casanovas, Marcos Franz, Pol Hermoso, Marc Arias, Adrian Grösser i Iñaki Mur. El repartiment, molt coral, es completa amb Victòria Pagès, Mar del Hoyo, Pau Durà i Marta Marco, entre altres.

La sèrie pot convertir-se en la nova Polseres vermelles«La gràcia és que reflecteix molt bé el món adolescent però, a l'estar articulada a través d'un professor, també interessarà al públic adult», diu el seu director, el veterà Eduard Cortés (Los Pelayos, La vida de nadie), que acaba de rodar amb Sílvia Pérez Cruz la pel·lícula Cerca de tu casa.

Temes:

Sèries