certamen musical

Edurne: "A Eurovisió hi veurem una noia amb força i punyent"

La cantant surt cap a Viena aquest dissabte, just una setmana abans de la seva actuació al festival

3
Es llegeix en minuts

Edurne ha promès avui una interpretació i expressió d'acord amb la seva cançó 'Amanecer', que permetin pal·liar les distàncies que la lletra en castellà pugui marcar amb la resta de països en la gran final del festival d'Eurovisió 2015, que tindrà lloc el dissabte 23 de maig Viena (Àustria).

"Veurem una noia amb força i punyent", ha anticipat l'artista en una roda de premsa avui a Madrid, a pocs dies del seu viatge rumb a Viena, on arribarà dissabte.

Ja diumenge, començarà a assajar la seva actuació sobre les taules del B&W Hallerne.

Per la madrilenya, que s'ha declarat "feliç", en aquests moments "pesen més les ganes d'anar-hi que els nervis, després de mesos durs de feina", i es plantarà a la seu de la seixantena edició del festival europeu de la cançó convençuda que una de les seves millors cartes és la seva capacitat per "estar concentrada i portar les coses treballades".

SOMNI COMPLERT

"La posició en què quedi no depèn de nosaltres, però l'actuació sí, i això és el que ha d'estar impecable", ha dit Edurne, que considera que el seu viatge en representació d'Espanya és "un somni complert" que ja l'ha fet "guanyar bastant" com a artista, independentment del resultat.

Amant de les sorpreses, poc més ha transcendit de la seva proposta, ni del vestit, ni de la seva posada en escena, més enllà que, com ja se sabia, ha sigut coordinada per la productora Gestmusic, que actuarà juntament amb el ballarí Giuseppe Di Bella i que hi haurà un leitmotiv definit, igual que la pluja ho va ser l'any passat per a Ruth Lorenzo.

"Estic contenta amb Gestmusic, perquè fent espais musicals a la televisió són dels millors. Il·luminació, pantalles... tot això ho tenen controlat i sé que estarà perfectament coordinat", ha dit.

LES CRÍTIQUES

Sobre les crítiques, ha afirmat que és "impossible agradar a tothom". S'ha mostrat menys comprensiva amb la polèmica suscitada mesos enrere, quan van saltar a la premsa sensacionalista britànica unes declaracions seves tretes de context sobre la ciutat de Manchester, on juga la seva parella, el futbolista David de Gea.

"Que posin paraules a la teva boca que no has dit no és divertit. M'ho vaig prendre amb humor, perquè t'adones de com és la gent, que intenta treure notícies de qualsevol lloc. S'ha vist el vídeo i el que vaig dir. M'encanta Manchester, té llocs preciosos", ha assegurat la cantant.

COBERTURA ESPECIAL

Tant la web com els dos canals de RTVE faran una cobertura especial al voltant d'Eurovisió i, a més de continguts especials en directe, per a aquesta edició es retransmetrà a través de La 2 no una, sinó les dues semifinals (19 i 21 de maig), i, ja a La 1, la gran final del 23 de maig.

El mateix dia s'emetrà l'especial que recentment va produir la BBC juntament amb altres televisions europees amb motiu del 60 aniversari del festival, en què va participar Rosa López en representació d'Espanya.

LARA SISCAR DIRÀ LES PUNTUACIONS

Al seu torn, Anne Igartiburu presentarà el tradicional espai previ al concurs; li agafaran el relleu José María Íñigo, que exercirà per cinquè any consecutiu de comentarista de la gala, aquesta vegada amb la periodista Julia Varela, i, posteriorment, la conductora d'informatius Lara Siscar traslladarà les puntuacions del jurat professional i el públic espanyol.

Edurne competirà directament a la final amb 26 països més, seleccionats d'un total de 40. D'ells ha dit que hi ha "cançons molt bones", però que prefereix esperar a veure-les en directe per pronunciar-se sobre els seus grans rivals.

"Tothom s'ha posat les piles, canten en anglès, graven a Los Angeles i ja no se sap si el tipus que concursa és de l'Azerbaidjan o d'on", ha subratllat Íñigo.

Notícies relacionades

Com a novetat, aquest any concorre Austràlia. En cas que el seu representant guanyés, Eurovisió se celebraria el 2016 en un país europeu a determinar.

Íñigo, en una conversa amb un directiu de RTVE, ha començat a fantasiejar amb països on li agradaria viatjar l'any que ve per la seva victòria a Eurovisió, moment en què Edurne ha exclamat: "¡Però bé, que guanyi Espanya!".

Temes:

Edurne