NOVA FICCIÓ A TVC

TV-3 inicia avui les seves 'Cites'

24 actors protagonitzen la sèrie sobre trobades originades a la xarxa

2
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ / BARCELONA

Cites concertades per internet amb Barcelona com a escenari i uns personatges molt diversos. Aquesta és la suggerent proposta que fa TV-3 a partir d'aquesta nit amb Cites, una sèrie protagonitzada per 24 actors, la majoria molt coneguts pel públic català, als quals s'ha afegit Eduardo Noriega. La ficció és una adaptació de la britànica Dates, format original d'Entertainment One Television del qual només s'han aprofitat les històries de tres dels seus nou episodis.

«Cites és una adaptació excel·lent de Dates, que la fa créixer. Perquè aquí hi ha més capítols i minutatge», va aclarir Susanna Jiménez, productora executiva de TVC, en la presentació que es va celebrar dilluns, al cine Phenomena, a la qual van assistir molts dels actors, el director Pau Freixas i els guionistes.

I és que la versió produïda per Arca Audiovisual (grup Filmax) s'inicia amb 13 capítols (la possibilitat d'una segona temporada ja flotava en l'ambient), amb un minutatge de 50 minuts cada un (Dates en durava 25), «cosa que fa que es pugui arribar a moure a nivell internacional», com va apuntar Carlos Fernández, productor executiu de Filmax, animat per la bona experiència que van tenir amb Polseres vermelles, dirigida també per Freixas.

En cada un dels capítols es mostren dues cites -en total són 26- a les quals assisteixen persones de diferents edats i perfils, fins i tot del mateix sexe, que busquen en aquestes trobades coses diferents: sexe, companyia, una parella... Una mestra que s'aproxima als 40 sense haver format una família, un viudo jove que busca de nou l'amor, una exescort que vol un canvi, una noia que dubta sobre la seva orientació sexual... són alguns dels personatges als quals donen vida els 24 actors elegits després d'un «càsting molt exigent», segons va advertir Freixas.

Notícies relacionades

Eduardo Noriega -a qui veurem parlant un català molt reeixit-, Aida Folch, Eva Santolaria, Montse German, Francesc Garrido, Ingrid Rubio, Jordi Sánchez, Laia Costa, Marc Cartes, Biel Duran, Bea Segura, Nausicaa Bonnin, Miquel Sitjar, Isak Ferriz i Álex Moner són alguns d'ells. El fet que molts no es coneguessin feia que aquestes trobades resultessin molt reals: «Tenies la sensació que anaves a una cita», va confessar Montse German, que mai havia coincidit amb Noriega, un dels seus partenaires.

EL PES DEL GUIÓ // «És un treball supercoral. I aquesta cosa de grup es transmet també a la direcció», va puntualitzar Freixas, que se la reparteix amb Marta Pahissa, Patricia Font i Paco Caballero. L'equip de guionistes, capitanejat per Ivan Mercadé, té, així mateix, molt pes a la sèrie. «Han fet una aportació molt personal», va dir Freixas, i li han donat un «caràcter mediterrani», segons Jiménez, que l'allunya de Dates.Cites compta, a més a més, amb un altre personatge excepcional: Barcelona. En aquesta ciutat, retratada en tota la seva bellesa per David Valldepérez, tenen lloc totes les cites, i les localitzacions escollides es podran consultar a Mapa de cites, un espai web interactiu. A més, després de cada capítol, l'espai Cites 2.0, produït per TVC amb Goroka, aprofundirà en els temes que aborda la ficció.