#SALVADOSEVO

Evo Morales: "Rebo algunes burles perquè sóc indígena"

El president de Bolívia ha sigut el protagonista del programa de Jordi Évole d'aquest diumenge

Évole ,amb el president de Bolívia, Evo Morales.

Évole ,amb el president de Bolívia, Evo Morales. / LA SEXTA

1
Es llegeix en minuts
ADRIÀ ROCHA / BARCELONA

El president de Bolívia, Evo Morales, el primer indígena que ocupa aquest càrrec en tota l'Amèrica Llatina, assegura que rep burles per la seva procedència. "Quan vaig arribar feien mofa de mi els sectors de l'oligarquia i fins i tot de l'església catòlica, feixistes del passat bolivià. Encara que segueixen, s'han reduït; aquesta gent es creuen els amos dels indis", ha explicat Morales, que ha sigut el protagonista del programa 'Salvados' de Jordi Évole.

El periodista va passar una jornada sencera perseguint --més que seguint-- el president, que gairebé mai anava escortat. "No porto seguretat perquè el poble és la meva seguretat. Abans tenia por, ara estic molt tranquil", ha dit Morales mentre conduïa cap a una conferència a La Paz.

LLUMS I OMBRES

Amb tot, el també periodista, el bolivià Freddy Mejía considera que no tot és positiu en la figura de Morales. "Ha fet molt bé a Bolívia, i l'admiro per això, però el fi no justifica els mitjans i Evo ha aplacat sectors de l'oposició. Per això intento mantenir-me'n allunyat", ha explicat Mejía.

El programa també ha donat veu a ciutadans bolivians, que majoritàriament es consideren partidaris de Morales. "M'agrada perquè va viure en la pobresa; per això, quan va guanyar, es va dedicar a ajudar els més necessitats", ha assegurat un home.

NACIONALITZACIONS

Notícies relacionades

A l'arribar a la presidència, Evo Morales va començar una campanya de nacionalització dels serveis bàsics de l'economia. "Vaig complir amb el meu mandat. Hi havia empreses espanyoles com Abertis o Iberdrola que no es feien càrrec de les seves obligacions envers la població. Per tant, vam haver d'actuar".

Durant l'entrevista, Morales mostra el seu costat menys amic de les crítiques. "Quan em dius populista --li ha dit directament a Évole-- ho fas des de la teva visió colonialista. Tu vius a Espanya i jo a Bolívia, ¿qui sabrà si sóc populista?". "Jo no sóc populista, jo faig el que mana el poble", ha sentenciat.