CINE

Un Ricardo Darín en plena forma

Ricardo Darín, flanquejat per Ignacio Huang i Muriel Santa Ana a ’Un cuento chino’.

Ricardo Darín, flanquejat per Ignacio Huang i Muriel Santa Ana a ’Un cuento chino’.

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Malgrat l'amplitud de l'oferta, el millor de la nit en l'apartat cinèfil de la nit és la comèdia dramàtica argentina 'Un cuento chino', amb un Ricardo Darín que segueix en plena forma.

Drama

Un cuento chino

22.00 LA 2

Direcció: Sebastián Borensztein Actors: Ricardo Darín, Ignacio Huang, Muriel Santa Ana, Iván Romanelli, Vivian Jaber País: Argentina (2011) 93 minuts

En el seu tercer film, l'argentí Borensztein, destacat realitzador de tele i fill del còmic Tato Bores, va optar per un drama que adopta formes de comèdia (negra, a vegades), amb el qual va aconseguir el Goya a la millor pel·lícula iberoamericana. Ho va fer amb l'ajuda d'un Ricardo Darín en plena forma, que interpreta el rondinaire propietari d'una ferreteria i que col·lecciona notícies insòlites de la premsa. Un dia es topa amb un xinès que acaba d'arribar al país buscant un parent i a qui, gairebé a pesar seu, acaba per ajudar.

Comèdia

Austin Powers en Miembro de oro

22.00 PARAMOUNT C

Direcció: Jay Roach Actors: Mike Myers, Beyoncé Knowles, Michael Caine, Seth Green, Verne Troyer, Mindy Sterling País: EUA (2002) 94 minuts

Fluixeta tercera entrega de les paròdiques peripècies d'Austin Powers, que es torna a enfrontar al doctor Maligne i al seu ajudant Mini-Jo.

Bèl·lica

Amanecer rojo

22.30 LA SEXTA 

Direcció: Dan Bradley Actors: Chris Hemsworth, Adrianne Palicki, Josh Hutcherson, Josh Peck, Isabel Lucas País: EUA (2012) 93 minuts

Innecessària nova versió de la feixistoide pel·lícula de John Milius del 1984, amb nord-coreans (en comptes de cubans i soviètics) que envaeixen els EUA i a qui han de fer front un grapat de patriotes.

Drama

Pagament just

23.05 TV-3

Direcció: Nigel Cole Actors: Sally Hawkins, Bob Hoskins, Miranda Richardson, Geraldine James País: Regne Unit (2010) 113 minuts

Un altre drama amb formes de comèdia, que recrea la vaga que van organitzar el 1968 200 treballadores de la Ford, a la localitat anglesa de Dagenham, per reivindicar la igualtat de salaris amb els homes.

Intriga

Oculto

0.25 LA 2

Notícies relacionades

Direcció: Antonio Hernández Actors: Angie Cepeda, Laia Marull, Leonardo Sbaraglia, Gerardo Malla, Joaquin Climent País: Espanya (2005) 125 minuts.

El director de 'Lisboa', 'En la ciudad sin límites' i 'Los Borgia' va optar aquí per la intriga psicològica. Una jove colombiana explica un malson recurrent en una conferència sobre el significat dels somnis.