FORMAT D'ÈXIT DE TV-3

Om acomiada 'El convidat'

El programa torna diumenge amb Lluís Llach en la seva última temporada

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Han estat 65 personatges, 3.000 hores de convivència, una mitjana de 700.000 espectadors, un 22,3% de quota de pantalla i els premis Zapping i Ondas. Aquest és el balanç amb què s'acomiada El convidat, un programa d'èxit de TV-3 que, de la mà d'Albert Om, inicia demà diumenge -habitualment s'emetia els dilluns-, a les 22.35 hores, la seva cinquena temporada. En aquesta nova entrega, el periodista compta amb amfitrions com Lluís Llach, Ada Colau i Josep-Lluís Carod-Rovira, entre d'altres.

Han estat cinc anys en què el periodista s'ha colat a les cases de personatges coneguts o amb moltes coses a dir per oferir-ne un retrat intimista i inèdit, cosa que ha propiciat que molts moments del programa siguin ja «un referent patrimonial» i en lloc d'un producte constitueixi «una obra que perdura», segons va explicar en la presentació Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV-3.

En aquest punt, Om va recordar programes com el de Peret, recentment mort, i el del qüestionat matrimoni Pujol-Ferrusola, que ha passat a ser «un document únic». No obstant, va assegurar que «El convidat ha complert el seu cicle», sense descartar que algun dia es pogués reprendre, «perquè el format està viu».

Notícies relacionades

En aquesta última entrega, el periodista mostrarà el resultat de la seva convivència amb 13 nous personatges, cosa que una vegada més permetrà descobrir molt de la seva personalitat i del món que els envolta. A falta de tres programes per gravar, els amfitrions que ja es coneixen són el cantautor Lluís Llach, a qui visita a la casa que té al Senegal; l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Ada Colau, que li obre les portes del seu pis de lloguer, i l'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira, en un any important per a Catalunya.

Om viatja també als EUA per conèixer com viu el científic català Joan Massagué, una de les principals autoritats en investigació del càncer, i com treballa al Memorial Sloan Ketering, i s'endinsa en llocs tan contraposats com un convent, on conviu amb sor Lucía Caram, i en una casa de cites, la de la veterana madame Senyora Rius. El periodista comparteix per uns dies la casa estudi del fotògraf Leopoldo Pomés, i els domicilis del director de cine Albert Serra i el cantautor Tomeu Penya. Així mateix, viu el dia a dia d'Albert Granja, un tetraplègic amb qui parla de temes tabú.