CINE

Quan Daniel Craig encara no era James Bond

Daniel Craig, en ’Crim organitzat’, que emet TV-3.

Daniel Craig, en ’Crim organitzat’, que emet TV-3.

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Un film d'acció trepidant i un altre d'intriga, amb un Daniel Craig anterior a la seva etapa de James Bond, queden emparedats entre dos drames espanyols a La 2 de TVE.

Drama

Últimas tardes con Teresa

22.00 LA 2 

Direcció: Gonzalo Herralde Actors: Maribel Martín, Ángel Alcázar, Patricia Adriani País: Espanya (1984) 105 min.

Autor de magnífics documentals, Herralde va adaptar aquí la novel·la de Juan Marsé, protagonitzada pel xarnego Pijoaparte, un guapo i seductor lladregot de barri que intenta escalar socialment lligant amb una jove burgeseta.

Acció

La carrera de la muerte 2: el origen

22.35 LA SEXTA 

Direcció: Roel Reiné Actors: Luke Goss, Ving Rhames, Danny Trejo, Sean Bean País: Sud-àfrica (2010) 96 minuts

Fluixa seqüela del film d'acció de Paul W.S. Anderson i amb el músic Luke Goss de protagonista. Uns reclusos poden recuperar la llibertat si guanyen una carrera

Intriga

Crim organitzat

23.25 TV3 

'Layer cake' Direcció: Matthew Vaughn Actors: Daniel Craig, Sienna Miller, Colm Meaney, Michael Gambon, Dexter Fletcher País: EUA (2004) 100 minuts

Un parell d'anys abans de convertir-se en James Bond, Daniel Craig era un actor secundari de trets acusats que no havia protagonitzat grans títols. 'Layer cake' va ser el seu primer gran paper, a les ordres de Matthew Vaughn, marit de la model Claudia Schiffer i posterior director de 'Kick-Ass' i 'X-Men: primera generación'. Craig interpreta un camell que es vol jubilar del negoci de les drogues, però que encara té diversos serrells per solucionar, i cap d'ells fàcil, sobretot un assassí serbi molt perillós.

Drama

La sombra del ciprés es alargada

0.05 LA 2 

Notícies relacionades

Direcció: Luis Alcoriza Actors: Emilio Gutiérrez Caba, Fiorella Faltoyano, María Rojo País: Espanya (1990) 106 min.

Adaptació de la primera novel·la de Miguel Delibes, per Luis Alcoriza, guionista de Luis Buñuel en la seva etapa mexicana. Un orfe queda a càrrec d'un mestre a Àvila, a principis de segle.