CINE

'Un assassinat just', amb Robert De Niro i Al Pacino, i un dofí

Una seqüència de la pel·lícula ’La gran aventura de Winter el delfín’. 

Una seqüència de la pel·lícula ’La gran aventura de Winter el delfín’. 

1
Es llegeix en minuts
Crítiques de TXERRA CIRBIÁN

Una mica d'intriga a la nit de diumenge no va gens malament, sobretot si la pel·lícula la protagonitzen Robert De Niro i Al Pacino. Això és el que proposa TVE amb ‘Asesinato justo’ (22.00 hores). Encara que altres opcions són el drama ‘La gran aventura de Winter el delfín’ (Antena 3, 22.15) i la comèdia ‘Astérix y Obélix’ (Tele 5, 22.00).

INTRIGA

Asesinato justo

22.00 TVE-1 Direcció: Jon Avnet Actors: Robert De Niro, Al Pacino, Curtis ‘50 Cent’ Jackson, John Leguizamo, Carla Gugino

A Jon Avnet no li van bé amb els actors estrella. Sent, com és, el director de la molt interessant 'Tomàquets verds fregits', amb la qual va debutar el 1991, les seves següents pel·lícules, fetes amb grans actors, no estan tan ben reeixides: 'Íntim i personal' (amb Robert Redford), 'El laberint roig' (amb Richard Gere) i '88 minuts' (amb Al Pacino). Amb aquest últim actor va repetir en 'Assassinat just', (el seu últim film per al cine; ara treballa fent telesèries) i el va aparellar amb Robert De Niro, en una anhelada trobada entre els dos protagonistes de la segona part d''El padrí' i que mai van coincidir en pantalla. Interpreten dos inspectors de policia que fa 30 anys que treballen junts i als que encarreguen un últim cas abans de la jubilació. Han de detenir l'assassí que ha matat diversos delinqüents i que sol deixar un poema al costat dels cadàvers.

DRAMA

La gran aventura de Winter el delfín

22.15 ANTENA 3 TV

Direcció: Charles Martin Smith Actors: Nathan Gamble, Ashley Judd, Harry Connick Jr., Kris Kristofferson, Morgan Freeman

Notícies relacionades

Un grapat de sòlids i coneguts actors (Freeman, Judd, Connick Jr., Kristofferson) emparen els joves protagonistes d'aquest honest film familiar, en la línia d'altres entretinguts drames protagonitzats per animals marins, des de l'entranyable dofí Flipper a l'orca Willy. El dirigeix l'antic actor Charles Martin Smith, intèrpret de films com ara 'American graffiti' i 'Els intocables', però que té en el seu haver 'Air Bud', 'Perduts a la neu' i 'Stone of destiny'. La pel·lícula, que ja té una segona part, es basa en el llibre 'Dolphin tali: the junior novel', de Gabrielle Reyes, que recrea la història real d'un dofí femella que va perdre la cua al quedar atrapada en una trampa per a crancs. L'animal va ser recollit i curat, i li van col·locar una pròtesi que li permet nedar.

 

Temes:

Cine Al Pacino