ÈXIT INTERNACIONAL D'UN DIRECTOR CATALÀ

Bayona 'aterreix' els EUA amb el seu terror gòtic

L'estrena de la sèrie 'Penny Dreadful' supera en audiència la de produccions com 'Homeland' i 'Masters of sex'

1
Es llegeix en minuts

Igual que en el fulgurant debut en el cine amb 'El orfanato', el director Juan Antonio Bayona (Barcelona, 1975) ha tornat a triomfar en la seva presentació a la petita pantalla dels EUA amb la sèrie 'Penny Dreadful', una ambiciosa producció de terror gòtic que en la presentació a la cadena de pagament Showtime es va convertir en la seva millor estrena els últims anys.

Segons publica la revista 'The Hollywood Reporter', l'emissió del primer episodi, diumenge passat, va reunir una mitjana d'1.440.000 teleespectadors. Tot un èxit si es té en compte que és una TV de pagament i que ha superat estrenes de la categoria de 'Homeland' i 'Masters of sex' (1.380.000 seguidors).

Notícies relacionades

Produïda per Sam Mendes ('American beauty') i el guionista John Logan ('Gladiator', 'L'últim samurai'...), i protagonitzada per Eva Green, Josh Hartnett, Billie Piper i Timothy Dalton, 'Penny Dreadful' narra les peripècies d'un milionari (Timothy Dalton) que busca la seva filla, segrestada per Mina, una criatura terrorífica que a les nits ronda pels carrers del Londres victorià, a la caça d'éssers humans que després devora. Per salvar-la, demana ajuda als grup de personatges eclèctics, alguns d'extrets de la literatura britànica, com Oscar Wilde, Dorian Gray i Mary Shelley.

El títol de la sèrie és una referència als 'penny dreadful', novel·les barates --costaven un penic--  de l'època victoriana amb històries de terror 'gore' i que llegia la classe obrera.