FESTIVAL AUDIOVISUAL

TVC s'apunta amb 'Sense ficció' al Docs Barcelona

Albert Casals, a ’Món petit’.

Albert Casals, a ’Món petit’.

1
Es llegeix en minuts
INÉS ÁLVAREZ
BARCELONA

Televisió de Catalunya (TVC), que ve fent una clara aposta pel món documental a TV-3 i El 33, participarà aquest any en la 17a edició del festival Docs Barcelona. La televisió pública catalana celebra així el cinquè aniversari de Sense ficció«l'únic programa de documentals que s'emet en prime time en una cadena generalista europea. I, a més a més, amb bons resultats d'audiència», segons va recordar ahir Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats de TVC, en la presentació del certamen.

Aquest certamen internacional, que pretén demostrar el poder del documental -verdadera «palanca que mou el món», així el va definir el seu director, Joan González-, convertirà la ciutat, del 26 de maig a l'1 de juny, en la capital del gènere.

La tele autonòmica hi tindrà una participació molt activa. Per començar, Sense ficció oferirà tres dels treballs escollits, d'entre els que ha emès en aquest lustre, a partir dels 25.000 vots emesos pels seus teleespectadors. Es tracta de tres produccions catalanes: Avi, et trauré d'aquí!, de Montse Armengou i Ricard Belis; Món petit, de Marcel Barrena, i Modernisme, una història de destrucció, de Lluís Permanyer.

Notícies relacionades

Així mateix, durant aquests dies, El 33 emetrà una programació paral·lela: dos especials, amb una durada d'uns 15 o 20 minuts. En el primer s'informarà del que es podrà trobar a Docs Barcelona i el segon farà un seguiment del festival amb entrevistes als seus protagonistes.

TVC ha adquirit, a més a més, els drets d'emissió de tres documentals del festival que han estat molt premiats: The good son, Return to Homs i Confessions d'un banquer. Sense ficció els emetrà la temporada que ve.