Mor la periodista Tatiana Sisquella als 35 anys

La conductora del programa 'La tribu de Catalunya Ràdio' combatia el càncer des de fa set anys

La periodista Tatiana Sisquella ens mostra els seus racons favorits del barri de les Corts. / JAVIER CARBAJAL

2
Es llegeix en minuts

La periodista Tatiana Sisquella ha mort aquest dijous als 35 anys. Sisquella era la conductora del programa 'La tribu de Catalunya Ràdio' i combatia des de fa set anys el càncer que patia.

Sisquella va revelar les seves preferències professionals a la web de ‘Sexes en guerra’ --sèrie divulgativa amb la qual va debutar, el 2009, com a presentadora a TV-3--, en què va detallar que va néixer, a l’Hospitalet de Llobregat, una “matinada tranquil·la” del 1978, després de “12 hores de part intranquil”. També va afirmar que quasi tota la seva infància la va passar “entre xoriços” (els seus pares tenien una xarcuteria), però ella va optar per la universitat i va estudiar Comunicació Audiovisual. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va començar la seva vida laboral, però com ella mateix va escriure, “necessitava càmeres, llums i acció”. Entre el 2000 i el 2004 va treballar com a redactora de Barça TV. Va ser precisament al Camp Nou on va conèixer el seu marit, el periodista de RAC1 Joan Maria Pou. “Aquí m'han passat algunes de les millors coses de la meva vida”, comentava en una entrevista per a EL PERIÓDICO. També en aquesta mateixa conversa llançava una reflexió sobre aquest recinte que tan bé coneixia, que ara adquireix una nova dimensió: «L'Hospital de la Maternitat i el cementiri de les Corts fan que jo vegi el Camp Nou com un lloc entre la vida i la mort».

Després de la seva etapa a la tele blaugrana i atreta per la “màgia de la ràdio”, es va incorporar a RAC1, on va intervenir en espais com ‘El món a Rac1’, ‘Volta i volta’, ‘Via lliure’, ‘Minoria absoluta’ i ‘La segona hora’. Col·laboradora del magazín de TV-3 ‘Divendres’, entre el 2009 i el 2011, el setembre del 2010 va substituir Núria Ferré al capdavant d'‘El suplement’, espai de cap de setmana de Catalunya Ràdio en què havia col·laborat com a estudiant en pràctiques. La següent temporada –i fins ara-- va prendre les regnes de ‘La tribu de Catalunya Ràdio’, que va compaginar amb ‘Passat particular’ (TV-3).

'SUMMA POSITIVA', ÚLTIM PROGRAMA

Notícies relacionades

'SUMMA POSITIVA', ÚLTIM PROGRAMATambé va realitzar la locució de l'espai 'Terreny personal' i va col·laborar en diverses edicions de ’La Marató’. El 2008, va ser testimoni, a més, del programa de la tele autonòmica ‘Sense embuts’, en l'episodi ‘Viure amb el càncer’. El mes d'octubre passat, afectada de nou per la malaltia, va deixar momentàniament el magazín de vespre de Catalunya Ràdio, que va passar a ser presentat pel seu subdirector, Xavi Rosiñol.

El seu últim espai a la tele autonòmica ha estat ‘Summa positiva’, en què s'abordaven grans temes, com la família, la mort i els sobresalts emocionals, “coses que ens passen a la vida –va dir la periodista el setembre passat--, com dir adéu a una parella o a una feina, o superar un tractament mèdic”. Sens dubte, Sisquella sabia de què parlava.

Temes:

Obituaris