La BBC informa sobre el tancament de RTVV

La cadena britànica també explica en què consisteix la 'ley Fernández'

La BBC informa sobre el desallotjament dels periodistes de RTVV.

La BBC informa sobre el desallotjament dels periodistes de RTVV.

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA JARDÍ / Barcelona

El tancament de RTVV va ser el tema destacat d'algunes de les portades de la premsa espanyola dissabte passat i va ocupar molts minuts dels informatius i les tertúlies en ràdios i televisions. Però la repercussió del tall d'emissions de Canal 9 va traspassar les fronteres i la BBC també es va fer ressò del desallotjament dels treballadors de la cadena valenciana.

La cadena britànica va narrar com els periodistes de la televisió van mantenir, fins al moment en què la pantalla es va tornar definitivament negra, l'emissió del programa des del plató. Així, va explicar que els treballadors van estar acompanyats de membres de l'oposició socialista valenciana, que van demanar la dimissió del president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra.

Austeritat

"És la primera televisió regional que es tanca com a conseqüència de l'austeritat", van assenyalar en la notícia de la BBC, en què recorden que a Espanya "li està costant millorar els comptes públics".

A més, comparen el tancament de RTVV amb la situació que es va viure el juny passat a Grècia, quan el Govern conservador va tancar ERT, la televisió pública grega, i va deixar 2.800 treballadors sense feina.

'Llei Fernández'

Notícies relacionades

En la mateixa notícia sobre el tancament de RTVV, la BBC explica que "des que va començar la crisi el 2008, ha augmentat l'agitació social als carrers" i assegura que els enfrontaments entre antiavalots i manifestants "són freqüents" a Espanya.

En la mateixa línia, expliquen que l'Executiu espanyol està preparant una llei per penalitzar les protestes no autoritzades i que el Govern l'ha suavitzat a última hora. Protestar al davant del Congrés o el Senat, exemplifiquen a la BBC, serà una infracció "greu" i comportarà una multa d'entre 1.001 i 30.000 euros.

Temes:

Canal 9