EL TANCAMENT DE LA RADIOTELEVISIÓ VALENCIANA

El liquidador de Canal 9

L'oposició qualifica de «botxí» de Fabra el nou director general

El nou director general de Radiotelevisió Valenciana, Ernesto Moreno, ahir, en la seva compareixença.

El nou director general de Radiotelevisió Valenciana, Ernesto Moreno, ahir, en la seva compareixença. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID
VALÈNCIA

E l nou director general de Radiotelevisió Valenciana, Ernesto Moreno, va comparèixer ahir a les Corts per assegurar que liquidarà l'ens de manera «eficaç». Nomenat pel Consell per decret llei, Moreno (en el càrrec de manera «provisional», ja que el nomenament l'ha de ratificar el Parlament la setmana que ve) va fer seu l'argumentari del Govern a l'assumir que no és «un director dels que s'estilen» i que abordarà «els tràmits legals de la difícil decisió de liquidar la societat».

Moreno va esquivar les preguntes de l'oposició a la comissió de control de RTVV i es va limitar a respondre que fa «només set dies» que exerceix el càrrec i que no dormia «pensant en els treballadors». El directiu va admetre que no s'ha ocupat de la situació de RTVV en el si de la FORTA (la federació de televisions autonòmiques), de quan s'apagarà el senyal, dels compromisos publicitaris, ni de com aplicarà la sentència que anul·la l'ERO i obliga a readmetre 1.000 treballadors. Tampoc quant, com i quan pagarà les indemnitzacions. En definitiva, no va explicar què ha fet en aquest temps i què justifica la urgència del seu nomenament esgrimida pel Consell.

«Killer, sicari, pistoler, mercenari, botxí...» L'oposició va dedicar aquests qualificatius (amb referències a Moreno com El verdugo, de Berlanga, o el senyor Llop de Pulp fiction) al director general, a qui el diputat Josep Moreno (PSPV) va recordar que «és il·legal que executi ordres del president Fabra, perquè ha de ser imparcial». Enric Morera (Compromís) va qüestionar la legalitat del decret llei: «El seu nomenament és nul». El seu grup va recórrer la decisió i va acusar el Govern de prevaricar.

Notícies relacionades

Mentrestant, el Govern valencià continua sense saber quant costarà el tancament de Canal 9, i manté que no té data per portar-lo a terme. L'extinció serà efectiva després de la publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de l'aprovació de la proposició de llei que el PP portarà a les Corts el dia 27.

José Ciscar, portaveu del Consell, va dir ahir que «escoltarà» el comitè d'empresa, però que «no negociarà» un pla de viabilitat de l'ens.