Milers de persones surten al carrer a València en contra del tancament de Canal 9

La marxa ha reclamat al president de la Generalitat Valenciana que reconsideri la seva decisió de clausurar la radiotelevisió pública

Milers de valencians surten al carrer per exigir a Fabra que no tanqui RTVV.

1
Es llegeix en minuts

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a València per mostrar el rebuig de la societat civil a la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), que és "necessària" per al País Valencià, i per exigir al cap del Consell, Alberto Fabra, que reconsideri la seva decisió.

'Fabra dimissió'

La marxa, convocada pel comitè d'empresa de RTVV i que compta amb el suport de 160 entitats socials, ha sortit a les 18.00 hores des de la plaça de Sant Agustí amb un sonor aplaudiment i crits de "Fabra dimissió". Els assistents portaven pancartes en què podia llegir-se 'La informació és un dret, l'aeroport sense avions no', 'RTVV no és del PP', 'Això és un cop d'Estat', 'No feu callar la veu d'un poble', entre altres.

Tot i que la de València ha estat la manifestació més multitudinària, a Alacant i Castelló milers de persones també han secundat la convocatòria.

'És la teua'

Notícies relacionades

Darrere d'una primera pancarta en què podia llegir-se 'RTVV no és tanca, és la teua' s'han situat representants de la cultura, la festa, l'esport valencià o els sindicats. En una segona pancarta, amb el lema 'Els treballadors no som els culpables', s'han situat representants del comitè d'empresa de RTVV.

Representants polítics

Així mateix, hi han assistit els màxims representants polítics dels tres partits de l'oposició: Ximo Puig (PSPV), Marga Sanz (EUPV) i Enric Morera (Compromís), així com diferents col·lectius socials, com els 'iaioflautes' o estudiants de Periodisme.

Temes:

Canal 9