El PP valencià presenta a tràmit la llei per liquidar RTVV

El portaveu del Consell diu que no s'han "plantejat" ni la privatització "ni res que s'hi assembli"

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, durant la roda de premsa per informar dels assumptes tractats en el ple del Govern valencià.

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, durant la roda de premsa per informar dels assumptes tractats en el ple del Govern valencià. / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / València

El grup parlamentari popular a les Corts Valencianes ja ha presentat la proposició de llei que permetrà la liquidació de la radiotelevisió pública. Ho feia avui al migdia, poc després que el portaveu del Consell, José Císcar, expliqués que el seu govern "no s'ha plantejat, cap tipus de privatització, ni externalització, ni res que s'hi assembli". Centrats únicament i exclusivament en el procés d'extinció de RTVV, el Govern valencià tampoc ha pensat encara "què pot fer-se respecte a les freqüències", i si TV-3 podria passar a ocupar l'espai que d'ara en endavant deixarà lliure Nou (l'antiga Canal 9).

La proposició de llei presentada pel PPCV té com a objecte "suprimir la prestació dels serveis de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat" i autoritza el Consell a l'extinció, dissolució i liquidació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) SAU. Com a conseqüència de la prestació del servei, s'extingiran els contractes de treball de la totalitat de la plantilla. RTVV SAU assumirà llavors les conseqüències econòmiques resultants del procés de dissolució i liquidació, "amb càrrec a la consignació pressupostària que es preveurà a la llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2014". El PPCV ha demanat que la proposició de llei presentada avui sigui tramitada pel procediment de lectura única i tirarà endavant amb els vots del PPCV, per derogar la norma anterior, la llei 3/2012 de 20 de juliol d'Estatut de Ràdio Televisió Valenciana. Es podria votar abans que s'acabi el mes de novembre i entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Manifestacions contra el tancament

Notícies relacionades

Manifestacions contra el tancamentMentre el tancament de RTVV segueix el seu procés per les vies administratives, el comitè d'empresa estudia si hi ha "alguna fórmula legal" per revertir el decret llei que el Consell va elaborar ahir per nomenar els nous consellers de l'ens sense passar pel Parlament valencià. I per demà, a les 18.00 hores, els representants dels treballadors han convocat manifestacions contra el tancament a les tres capitals de província valencianes.

Pel que fa a les emissions, la "normalitat" que el president Alberto Fabra pretenia tornar a la radiotelevisió sembla haver tornat amb els nomenaments per la via d'urgència i a través de decret llei d'un nou director general i quatre consellers per substituir els membres del Consell d'Administració anterior que van dimitir dimarts passat. Tot i que encara amb l'etiqueta #RTVVnoestanca encara sobreimpresa a la pantalla, els informatius de Nou han reprès avui l'habitual narració de successos combinada amb notícies "humanes" i amables, donant ampli espai a la informació meteorològica i esportiva. Encara hi ha temps, també, per seguir emetent vídeos que inquireixen els valencians sobre qui els explicarà quan RTVV tanqui les nevades i altres fenòmens naturals, així com les festes i el folklore de les seves localitats. Els treballadors han rebaixat el to bel·ligerant que van adoptar hores enrere i els presentadors ja tenen les cares menys serioses. 

Temes:

Canal 9