Funeral per 'Breaking bad'

Els fans de la sèrie van celebrar un homenatge amb fins benèfics en un cementiri d'Albuquerque

Octavilla que es va repartir en el funeral en homenatge a ’Breaking bad’. 

Octavilla que es va repartir en el funeral en homenatge a ’Breaking bad’.  / EFE / ERIC DRAPER

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La passió per 'Breaking bad', l'aclamada sèrie protagonitzada per Bryan Cranston que es va acabar fa menys d'un mes, ha seguit viva aquest cap de setmana. Albuquerque (Nou Mèxic, EUA), la ciutat on es rodaven les aventures de Walter White, va acollir dissabte passat el funeral en què els fans més acèrrims van rendir homenatge als caiguts en la ficció, convertida ja en un clàssic de la petita pantalla.

Unes 200 persones van anar a l'acte, segons Europa Press. Els assistents van fer una processó encapçalada per un cotxe fúnebre i la icònica caravana on Walter i Jesse van fer els seus primers passos com a 'cuiners' de metamfetamina.

Notícies relacionades

Els fans van poder tirar terra en un taüt buit, que va ser col·locat en una tomba real amb una làpida, a més d'aportar diners per a fins benèfics. En total, es van recaptar al voltant de 17.000 dòlars, que aniran al Fons de Dotació de Walter White, que destina els seus beneficis a Albuquerque Health Care for Homeless, una organització dedicada a l'atenció de les persones sense casa i amb problemes d'addicció.

L'acte ha generat polèmica a la localitat nord-americana, on alguns habitants sostenen que la tomba de 'Breaking bad' ara atraurà nombrosos turistes al cementiri, un recinte que "no és per a l'espectacle". Molts veïns demanen que es tregui la làpida, al·legant que es podria convertir en una altra atracció turística com ho és la casa de Walter White, que ja ha reunit més de 10.000 aficionats en un mes, segons informa el verdader propietari del domicili.