'Dr. Who' complirà 50 anys en 75 països

L'episodi especial de la veterana sèrie de la BBC s'emetrà el 23 de novembre

Els actors Karen Gillan i Matt Smith, en una imatge promocional de la sèrie ’Doctor Who’.

Els actors Karen Gillan i Matt Smith, en una imatge promocional de la sèrie ’Doctor Who’. / BBC

1
Es llegeix en minuts

La històrica sèrie de la televisió britànica 'Doctor Who' celebrarà els 50 anys en antena amb l'emissió simultània en 75 països d'un episodi especial el 23 de novembre vinent, segons ha informat la televisió estatal BBC. El capítol, titulat 'El dia del doctor', també serà emès en més de 200 cines del Regne Unit, on aquesta sèrie de ciència-ficció produïda per la BBC gaudeix de milions de seguidors.

En aquesta producció, de 75 minuts, hi participarà l'actual Doctor, l'actor Matt Smith, així com el seu predecessor, David Tennant. La sèrie està centrada en les aventures d'un extraterrestre i viatger en el temps conegut com el Doctor, que explora el temps i l'espai en la seva nau Tardis amb els seus acompanyants. "En el 50è aniversari volíem crear un esdeveniment realment internacional per als admiradors de 'Dr. Who' al màxim de països possible", ha explicat el director executiu de la secció internacional de la BBC, Tim Davie. "L'emissió simultània per televisió i cine d'aquest programa especial en tants països serà un bon homenatge per l'aniversari del nostre Senyor del Temps", ha afegit.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el productor executiu de la sèrie, Steven Moffat, ha dit que "el Doctor ha estat sempre un viatger en el temps. Ara viatja per fusos horaris". Entre els preparatius de la BBC pels 50 anys d'aquesta sèrie hi figura un documental de BBC2 sobre la producció.

Estrenada el 1963, 'Doctor Who' és tan popular que la BBC sempre fa un gran desplegament mediàtic, amb un programa especial, quan presenta un nou actor per interpretar el Doctor. El mes de juliol passat, el príncep Carles d'Anglaterra i la seva dona, la duquessa de Cornualla, van visitar les instal·lacions on es produeix la sèrie, que l'hereu de la corona ha admès que seguia quan era adolescent.