CINE

La 'Balada triste de trompeta' d'Álex de la Iglesia

Una seqüència de la pel·lícula ’Balada triste de trompeta’, d’Álex de la Iglesia.

Una seqüència de la pel·lícula ’Balada triste de trompeta’, d’Álex de la Iglesia.

2
Es llegeix en minuts

Mentre La 2 ofereix l'estupenda 'Balada triste de trompeta', una història d'amor, circ, comèdia negra i política-ficció, segons Álex de la Iglesia, La Sexta 3 emet la no menys interessant 'Ciudad de Dios'.

Comèdia

Y tu mamá también

20.05 LA SEXTA 3 

Direcció: Alfonso Cuarón Actors: Diego Luna, Gael García Bernal, Maribel Verdú País: Mèxic (2001). 105 minuts

Pel·lícula que pren l'estructura d'un relat de carretera per explicar amb agilitat una història d'aprenentatge. Dos adolescents i una noia d'uns 30 anys viatgen en cotxe rumb a una platja imaginària.

'Thriller’

American gigolo

20.35 PARAMOUNT C. 

American gigolo (1980) Direcció: Paul Schrader Actors: Richard Gere, Lauren Hutton, Hector Elizondo, Nina Van Pallandt, Bill Duke País: EUA. 117 min.

Magnífic 'thriller' dirigit per Paul Schrader ('Aflicció'). Un jove que es guanya la vida com a acompanyant de dones riques es veurà convertit en sospitós d'assassinat.

Drama

Balada triste de trompeta

22.00 LA 2   

Direcció: Álex de la Iglesia Actors: Antonio de la Torre, Carlos Areces, Carolina Bang, Manuel Tallafé País: Espanya (2010). 107 minuts

Pel·lícula estranya i fascinant en què el director Álex de la Iglesia ('El día de la bestia', 'La comunidad') travessa de manera imprevisible melodrama d'emocions desbocades, comèdia negra i política-ficció. Potser és la pel·lícula menys accessible del cineasta, però es tracta d'una obra totalment coherent amb la resta de la seva filmografia: com en els seus altres treballs, a 'Balada triste de trompeta' s'adverteix, per exemple, la devoció de De la Iglesia pels personatges perdedors i les seves contínues referències a la cultura popular. El pallasso trist (Antonio de la Torre) i el pallasso tonto (Carlos Areces) d'un circ ambulant es disputen l'amor d'una dona, la bella i capritxosa ballarina estrella de la companyia (Carolina Bang).

Drama

Ciudad de Dios

22.05 LA SEXTA 3 

Cidade de Deus (2002) Direcció: Fernando Meirelles Kátia Lund Actors: Alexandre Rodrigues, Douglas Silva, Seu Jorge País: Brasil. 130 min.

Intensa crònica, sintetitzada en la relació que mantenen al llarg dels anys dos nens d'un barri marginal de Rio de Janeiro, de la vida en les faveles del Brasil.

Comèdia

American playboy

22.30 CUATRO 

Spread (2009) Direcció: David Mackenzie Actors: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan País: EUA. 97 minuts

Comèdia romàntica de revers amarg. Un jove que acompanya dones riques, i té una relació amb una amiga madura, coneix una jove cambrera.

Acció

Desafío final

22.30 PARAMOUNT C.

Notícies relacionades

The shooter (1995) Direcció: Ted Kotcheff Actors: Dolph Lundgren, Maruschka Detmers, Assumpta Serna Països: EUA / Espanya. 104 minuts

Rutinària pel·lícula d'acció. Un agent de la CIA viatja a Praga per investigar l'assassinat d'un ambaixador. Una misteriosa dona en podria saber alguna cosa.