NOVA VERSIÓ D'UNA FÓRMULA D'ÈXIT

Una cuina de minixef

La Fundació Alícia acull el procés de selecció de la versió júnior del programa de TVE-1 'Masterchef'

Nens d'entre 8 i 12 anys participaran en el popular concurs de talents

Uns 40 nens han participat en el càsting del programa ’MasterChef Júnior’ celebrat a Sant Fruitós de Bages. / MÒNICA TUDELA

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN
SANT FRUITÓS DE BAGES

«Masterchefés una amanida i cada nen, un ingredient».Així de contundent s'expressa Javier Carazo, subdirector del programa revelació de la passada temporada sobre un nou plat televisiu, en fase d'elaboració, que promet ser la bomba. Amb l'èxit del concurs de talents de TVE-1 (produït per Shine Iberia) encara a mitja digestió, l'equip de Masterchefha començat a cuinar una versió centrada en nens de 8 a 12 anys.«Ens hem quedat petrificats. Els que no tinguin fills al·lucinaran»,prossegueix Carazo. I això que el millor encara ha d'arribar...

Dilluns passat es va iniciar a Bilbao el càsting del programa júnior, que probablement s'emetrà per Nadal. Escalfarà fogons de cara a la segona temporada de la versió adulta, prevista per a l'any 2014. Ahir, el seguici gastronòmic va recalar a Catalunya. I ho va fer en un dels centres d'investigació culinària més prestigiosos, la Fundació Alícia, que vetlla per la divulgació de la bona alimentació.

«Volem fomentar l'alimentació saludable», insisteix Carazo, que pretén desterrar del menú infantil les «marranades industrials». «No tot han de ser pizzes i hamburgueses-continua-.I comptem amb molts productes frescos». El complex del Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, va acollir 40 nens -acompanyats de familiars i amics- proveïts amb neveres portàtils,tuppers, davantal i, sobretot, molta expectació. Ho va dir Ferran Adrià a la final deMasterchef, el 2 de juliol:«No es cuina amb les mans, sinó amb amor i cap». Doncs aquests ingredients, els més petits els van salpebrar ahir amb grans racions d'il·lusió.

Allà hi havia Ricard Rosa, un nen de Barcelona de 12 anys que no va perdre el somriure. Als 11, ja va gestar la seva primera caldereta i ahir va presentar una vinagreta amb cruixent de pernil i ous de guatlla.«Vaig veure'n la recepta i l'he adaptat. Sobretot, el pernil ha de quedar cruixent, ¡eh!», apunta aquest minixef que precisament ahir celebrava el seu aniversari.«Espero que es prengui aquesta experiència amb tranquil·litat i com un regal d'aniversari», explica la seva mare, Victòria.

En mitja hora

Notícies relacionades

La prova del matí va consistir a emplatar, en mitja hora, un guisat que els nens ja havien de tenir preparat. Els familiars van seguir atents tot el procés. Tampoc els van treure els ulls de sobre els assessors culinaris deMasterchef, Álex Alcántara i David Marsal, i el seu ajudant, Manuel Viseras. Alcántara li pregunta a un dels nens quant temps han necessitat per coure unaquiche. «Trenta minuts -respon el nen-. Si surt net el ganivet quan la punxo, és que ja està». «D'acord, el truc de l'àvia...», li deixa anar el gastrònom.

Dels 40 participants inicials, 14 van passar a la tarda a fer una prova a la cuina. Carazo els anuncia que l'ingredient principal serà l'enciam.«Estigueu tranquils-comenta als pares-, perquè els ajudem en tot el que podem. Fins i tot tenim un ATS».