tu i jo som tres

Espanyolitzar a ferro roent

El bitllet de Ferran Monegal. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Pablo Motos(El hormiguero, A-3 TV) ha descobert que el ministreWertja ha posat en marxa un expeditiu mètode per espanyolitzar catalans. És un tractament que afecta no només els nens en edat escolar, sinó que va més enllà i engloba Catalunya sencera. Ens en van posar un exemple: un nostrat ciutadà, home gran, amb barretina i tot, és sotmès a una sèrie de bombardejos psicològics, i després d'una terrorífica teràpia acaba renegant del seu nom («Em deia Jordi, però ara em dic Jorge»). També plora d'emoció en el moment que escolta l'himne espanyol i acaba deixant-se gravar al cul, amb un ferro roent, la marca del toro d'Osborne. ¡Ahh! Aquest exercici sarcàstic deu ser obra del fantàsticJordi Moltó,un mordaç creador que col·labora ambMotos habitualment. La lectura d'aquest gag que s'ha atrevit a ferEl hormiguero demostra que aquesta salvatge espanyolització que pretén el ministreWertprovoca el rebuig no només a Catalunya, sinó en bona part del territori espanyol, incloses les televisions del quilòmetre zero.

CHICOTE VOMITA, EL PAPITU TAMBÉ.- Si la setmana passada el xefAlberto Chicote(Pesadilla en la cocina, La Sexta) al·lucinava per haver trobat un ratolinet dissecat a l'interior del rentavaixella d'un restaurant mexicà de Barcelona, aquesta setmana ho ha passat encara pitjor: ha acabat vomitant davant la brutícia, la porqueria, la immundícia que hi havia a la cuina d'un restaurant madrileny del barri de Tetuán de las Victorias. CridavaChicote, veient tota aquella putrefacta gasòfia:«¡Això no és un restaurant, això és un centre d'extermini de persones! Si vénen aquí els de Sanitat no el tanquen, ¡el cremen!».Home, el que hem vist en aquest establiment ha estat efectivament vomitiu. El fàstic traspassava el televisor. Aquella nit a casa no va sopar ni el pobrePapitu,que avui encara és al llit amb mal de ventre i vomitant. ¡Ahh! Després d'aquest repulsiu panorama costa imaginar-se amb quin tipus d'horror ens sorprendràChicotela setmana que ve. Es constata que com més fastigós és el local, com més vomitiu és el que veiem, més pugen els índexs d'audiència. Això ja ho sabem. Però el que no sabem és si aquests restaurants han sobreviscut després de sortir a la tele. Encara queChicote els acabi redimint, el que hem vist d'ells, més que atraure, espanta.