INICI DE TEMPORADA

'Els matins' torna dilluns amb una imatge renovada

Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero encapçalen el magazín de TV-3

Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero, ahir, al nou plató d’’Els matins’ de TV-3.

Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero, ahir, al nou plató d’’Els matins’ de TV-3. / RCARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN
BARCELONA

Els matinsde TV-3 iniciarà dilluns que ve una nova etapa, amb Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero en la presentació i amb la voluntat de seguir sent «un referent», segons les paraules de Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya (TVC). Després de set temporades d'imbatibilitat en la franja matinal, l'espai encara el curs amb una nova imatge -en què predominen els tons grisos, blaus i blancs-, seccions i contertulis, però sense perdre de vista els dos pilars en què se sustenta la seva columna vertebral: la informació i l'entreteniment «constructiu».

Oltra, que durant tres temporades es va fer càrrec de l'edició estival de l'espai, es reincorpora a una proposta que coneix bé per assumir la part més informativa, des de primera hora. «Crec en aquest programa, perquè té molta veritat. Són cinc hores de vivències al 100%», va explicar ahir la periodista. Melero estarà al plató a partir de les 10.30, quanEls matins derivi cap al format de magazín. «Suposa fer televisió en majúscules -va dir la comunicadora-. Aquí interpretem, denunciem i ens barallem. Tots els verbs hi tenen cabuda».

SECCIONS I CARES //Entre les novetats destaquen els fitxatges de col·laboradors, com Bibiana Ballbè (farà reportatges «vivencials»), Carles Torrecilla (economia domèstica), Juli Capella (anàlisi d'objectes) i Ada Parellada (alimentació). I continuaran Empar Moliner, Ramon Folch, Magdalena Oliver, Lluís Puig i José Luis Gallego (que torna a l'espai), entre d'altres.

Notícies relacionades

La pregunta del dia(el popularmatins.sí, matins.no) es farà més oberta perquè l'espectador hi pugui enviar els seus comentaris. I la tertúlia comptarà amb noves incorporacions, com les periodistes Neus Tomàs (responsable de l'àrea de Política d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA) i Carme Colomina, el president de l'Associació Espanyola de Directius Ramon Adell i la professora de comunicació audiovisual Marta Selva. «Hem intentat que el ventall del pluralisme i el generacional es notin», va aclarir Manel Sarrau, director d'Els matins.

L'ombra de Josep Cuní, l'anterior director i presentador del magazín, va planar ahir en l'ambient. ¿Se'n ressentiran els audímetres? Terribas va ser contundent: «No tenim por, perquè el pas de dir adéu i bona sort a algú, observar el talent que hi ha al nostre voltant i reinventar-nos, l'hem fet moltes vegades. El lideratge de TV-3, que és la televisió de referència, no pivota sobre una sola persona».