NOUS PROJECTES

El centre de TVE a Sant Cugat assumirà la direcció de La 2

Montse Abbad, directora a Catalunya de la tele estatal, és la responsable del canal

La segona cadena passarà a ser des de dilluns un canal de caràcter cultural

1
Es llegeix en minuts
M. DE L. / EL PERIÓDICO
Barcelona / Madrid

A partir de dilluns que ve, La 2 obre la temporada amb més que una renovació de programes: la segona cadena estatal canviarà totalment el seu perfil per convertir-se en un canal de tall cultural i social que, a més, estarà coordinat i dirigit des de Sant Cugat, centre de TVE amb uns 600 treballadors.

Així, la directora de TVE-Catalunya, Montse Abbad, passarà a ser ara la directora de La 2, càrrec de nova creació que es farà públic avui a Madrid, en el transcurs de la presentació oficial de la nova graella de la segona cadena.

La transformació de La 2 de TVE com a canal cultural i social (amb programes de participació ciutadana, per a minories, de religions...) era un pas pràcticament obligat, des que el dia 1 de juny el consell d'administració de RTVE va aprovar suspendre, per falta de pressupost, la creació de Canal Cultura, que ja havia començat a emetre en proves a través d'internet. De fet, tot el projecte d'aquest canal s'estava portant també des de Sant Cugat, i això encara fa més coherent que el nou pla de La 2 es coordini des del centre català.

Notícies relacionades

Una altra de les raons que porta a aquesta especialització de La 2 és la desaparició de la franja infantil, ja que és tota una incoherència que TVE tingui un canal de gran èxit dedicat als nens (Clan TV) i també ofereixi producció dirigida als més petits per La 2.

Amb la reestructuració total de La 2, el centre català es reforça com el principal pilar de TVE (després de Madrid), ja que, a més d'elaborar la graella i dirigir els continguts de la segona cadena, es manté com a centre de producció del canal Teledeporte i continua assumint la major part de la producció d'espais infantils de TVE i d'un bon nombre de programes per a tot Espanya: Redes, Página 2, El escarabajo verde, Saber y ganar... I tot això sense oblidar la realització de programes per al circuit català, en desconnexió. Així doncs, en aquesta nova etapa de La 2, el circuit català tindrà una franja estable diària d'una hora d'emissió (de 19.00 a 20.00 hores).