entrevista amb l'actor

Arturo Valls: "Al rascar la misèria humana fem riure"

Després de protagonitzar 'Camera café' i 'Pelotas', el popular artista torna a provar sort amb la sèrie còmica 'La isla de los nominados'

«Al rascar la misèria humana fem riure»_MEDIA_1

«Al rascar la misèria humana fem riure»_MEDIA_1 / TELE 5

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / Madrid

¿¿Quines diferències troba entre Camera café

¿Per començar, hem passat de la moqueta a les palmeres, els mosquits i la sorra de la platja. Encara que sigui al mar de Pinto (el poble madrileny on es grava aquesta sèrie), en un mar de polígon industrial. El fet que ara hi hagi tres càmeres també ens diferencia. Després de cinc anys treballant amb una sola càmera, al principi deLa isla de los nominadosens marejàvem i no sabíem on mirar.

¿Defineixi Aníbal, el seu personatge.

¿És un fantasma. Si Quesada, el deCamera café, era un gilipolles, aquest és tonto i més patètic, si és possible. La gent no li fa ni cas. Ell creu que sí.

¿¿Amb quines armes compta aquesta comèdia per fer riure?

¿Rascar en la misèria humana. Quan veiem els defectes de la gent i ens en riem és quan realment empatitzem. Aquest és l'estil costumista de Luis Guridi (director deCamera cafèiLa isla...).

¿¿No és una durada excessiva 40 minuts diaris? ¿No corren el seriós risc de cremar-se aviat?

¿Això ho decideix la cadena i l'espectador, que se'n cansarà o no. Veient aquests dies el Mundial, he pensat que som cada vegada més com els jugadors a mercè del que decideixi l'entrenador. I que no et pots queixar de l'entrenador perquè a vegades s'equivoqui, com s'equivoca també el jugador que falla un penal. Al final, el que no pots fer és queixar-te de com i on et col·loquen el programa. El que has d'intentar és fer el millor partit possible.

¿I no criticar l'entrenador perquè no et tregui de l'equip el diumenge...

¿Per exemple.

¿¿TVE va ser un mal entrenador per no firmar la renovació de Pelotas

¿Diguem que el míster va dir en aquest cas que no hi havia diners per renovar el jugador.Pelotasera una sèrie amb molta qualitat, però amb menys suport del públic: no tenia les audiències d'Águila RojaoGran reserva. A l'hora de renovar, TVE prefereix les sèries més rendibles. Les televisions funcionen com funcionen, i no tens més remei que assumir-ho perquè no hi pots fer res.

¿Sí que hi pot fer alguna cosa: defensar la seva illa davant d'un possible atac...

¿Llavors diré que estic content que sigui una novetat. Al marge que funcioni o no, el fet que sigui arriscat i nou, sense referents a nivell visual i de concepte, fa que dormi tranquil.

Notícies relacionades

¿¿Han vist els realities

¿La veritat és que, al principi, els actors ens preocupàvem de veure el que feien aSupervivientes (Tele 5). Però era molt frustrant, perquè vèiem que no feien res: ¡Estaven tot el dia ajaguts!

Temes:

Arturo Valls