El 'caçador de cocodrils' Steve Irwin mor a Austràlia

L'ecologista va ser atacat per una rajada quan rodava un documental

irwincaza

irwincaza

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BRISBANE

El naturalista Steve Irwin, més conegut com elcaçador de cocodrilsper la sèrie de documentals del mateix títol que va dirigir i va protagonitzar --i que a Catalunya van emetre TV-3 i El 33--, va morir ahir en aigües d'Austràlia com a conseqüència de la picada d'una rajada mentre bussejava.

Irwin, que tenia 44 anys, va patir un col.lapse després de ser atacat al pit per l'animal a prop de l'illa Low, uns 2.100 quilòmetres al nord de Brisbane, a l'estat de Queensland. Sembla que l'agulló de la rajada li va arribar fins al cor, i per això el naturalista australià va morir gairebé a l'acte, malgrat que el verí d'aquest peix no sol ser mortal per a l'home. Irwin, que estava casat i tenia dos fills, estava gravant un documental.

PERSONATGE CONTROVERTIT

Notícies relacionades

L'ecologista es va convertir en un personatge famós en els anys 90 gràcies aCrocodile hunter(Caçador de cocodrils), una sèrie divulgativa emesa pel canal Animal Planet. La seva excentricitat i audàcia davant els animals van provocar més d'un escàndol. El gener del 2004 va aixecar una polseguera perquè va acostar el seu fill d'un mes a un rèptil gegant per donar-li menjar. I el mes de juny d'aquell mateix any va sortir invicte d'un tribunal, que el va acusar d'haver alterat la vida animal al jugar amb pingüins i balenes durant la gravació d'un documental a l'Antàrtida.

El seu productor John Stainton va explicar ahir que Irwin havia mort fent"el que més estimava".Per la seva part, el primer ministre australià John Howard va lamentar la mort"sobtada i monstruosa"d'Irwin."Era un ambientalista apassionat que va brindar entreteniment a milions de persones", va afirmar.

Temes:

Ecologia