Secció recomanada per

Escàndol financer

Dimiteix el director de Binance, la plataforma de criptomonedes més gran del món, després de declarar-se culpable per blanquejar diners

Dimiteix el director de Binance, la plataforma de criptomonedes més gran del món, després de declarar-se culpable per blanquejar diners
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Terratrèmol en el sector de les criptomonedes. Changpeng Zhao, fundador i director executiu de Binance, la plataforma d’intercanvi d’actius digitals més gran del món, anunciarà la seva dimissió aquest dimarts i es declararà culpable d’haver violat els requisits contra el blanqueig de diners als Estats Units, segons avança ‘The Wall Street Journal’.

El rotatiu avança que la companyia, fundada a la Xina però amb seu fiscal a les Seychelles i a les illes Caiman, també acceptarà pagar fins a 4.300 milions de dòlars en multes en un acord «que pot preservar la capacitat de l’empresa per continuar operant».

Zhao, també conegut dins del sector com a ‘CZ’, compareixerà aquest dimarts davant el tribunal federal de Seattle, als EUA, per acceptar els càrrecs presentats pel Departament de Justícia i el pagament d’aquestes sancions econòmiques. Llavors es donaran més detalls de l’acord.

Cop al sector ‘cripto’

Notícies relacionades

Aquesta decisió suposa l’enèsim cop a la credibilitat de la indústria ‘cripto’. Aquest mateix dilluns, la Comissió de Borsa i Valors nord-americana va acusar Kraken, la tercera plataforma de compravenda de criptomonedes més gran, d’operar presumptament com a «borsa de valors no registrada, corredor, agent i agència de compensació».

El 3 de novembre, un tribunal penal va declarar Sam Bankman-Fried, fundador del malaguanyat gegant de les criptomonedes FTX, culpable de set delictes, entre els quals s’inclouen frau als inversors i blanqueig de capitals. La plataforma, que va arribar a estar valorada en 32.000 milions de dòlars, es va declarar en fallida l’11 de novembre del 2022. La seva caiguda es va accelerar quan els seus usuaris van començar a retirar els seus fons per falta de confiança en el projecte, fet que va generar una falta de liquiditat que va acabar d’ofegar-lo. Un d’ells va ser Changpeng Zhao, el seu principal rival en el sector.