Secció recomanada per

De valer 47.000 milions a la fallida: WeWork, el gegant del ‘coworking’, es declara en fallida

Anthony Wallace / AFP

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 2019 WeWork era l’‘start-up’ més prestigiosa dels Estats Units. La seva idea de llogar oficines compartides, batejada com a ‘coworking’, va transformar el sector i va disparar la seva valoració fins als 47.000 milions de dòlars. Això ja és història.

Aquest dilluns, la companyia fundada el 2010 per Adam Neumann i Miguel McKelvey es va declarar en fallida i va sol·licitar la protecció de les autoritats després d’admetre que no és viable. Amb un volum de deutes que oscil·la entre 10.000 i 50.000 milions, al voltant d’un 92% dels seus prestamistes va acordar ahir una reestructuració per renegociar els seus costosos contractes de lloguer.

En un comunicat, WeWork va explicar que també es declararà en fallida al Canadà, però que aquest procediment no afectarà els locals que té fora d’aquests dos països. A finals de juny, l’‘start-up’ disposava de 777 oficines arreu del món, també a diferents ciutats d’Espanya.

Enfonsament a la borsa

Poc abans de fer oficial el seu enfonsament, WeWork va anunciar que deixava de cotitzar a la borsa de Nova York. A l’agost ja va admetre tenir dubtes sobre la seva viabilitat com a empresa, una confessió que la va portar a desplomar el seu valor. Des de començament d’any les seves accions han caigut prop d’un 98,5%.

Notícies relacionades

La decisió suposa un revés per a SoftBank, el gegant tecnològic japonès que posseeix al voltant del 60% de WeWork. Declarar-se en fallida, ha explicat, és la millor forma per reorganitzar el negoci i seguir endavant. Segons ‘The Wall Street Journal’, la companyia de ‘coworking’ ha acumulat uns 16.000 milions en pèrdues des del 2010.

Segons ‘The New York Times’, l’impacte de la seva possible fallida seria devastador per als propietaris d’edificis en ciutats com Nova York o Londres, molts dels quals ja van acceptar reduir els diners que cobren a l’empresa per mantenir-la dempeus, i per als quals la pandèmia i l’augment del teletreball ha suposat un cop dur.