Secció recomanada per

Apple comença a doblegar-se a la llei: l’iPhone 15 canvia el seu carregador
1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 4 d’octubre de 2022, el Parlament Europeu va aprovar la imposició del carregador universal a tots els països de la Unió Europea (UE), amb l’objectiu de generar menys residus i que els usuaris no hagin d’acumular més cables del compte a casa.

El model triat per ser el carregador únic és l’USB Tipus-C, que és el que ja utilitzaven la majoria de ‘smartphones’, excepte en el cas dels iPhone d’Apple.  L’empresa va ser, per tant, una de les principals detractores de la mesura, perquè era la més damnificada.

No obstant, davant aquesta llei no hi ha subterfugis possibles, i Apple no ha tingut més remei que claudicar i doblegar-se, malgrat que la UE ha donat de termini fins a la tardor del 2024.

Nous telèfons

Notícies relacionades

La majoria dels productes d’Apple (equips i accessoris) incorporen un port Lightning. Però, tal com ja va anunciar l’empresa quan es va aprovar la llei, els nous telèfons iPhone que sortissin a la venda ja incorporarien el nou carregador i no el propi, tal com ja passava amb algun model d’iPad i Mac, que ja tenien USB-C. I així ha sigut: el pròxim dia 12 Apple presenta el nou iPhone, el 15, i una de les novetats que incorpora respecte a l’iPhone 14 és precisament aquesta: que porta el carregador USB-C.

A més, alguns analistes van afirmar llavors que Apple estaria treballant en un adaptador que es pugui utilitzar amb els accessoris que encara mantenen el port ‘Lightning’, ja que hi haurà un parell d’anys en què conviuran els dos ports en els productes de la companyia tecnològica a mesura que augmenta la provisió d’accessoris amb el nou port.

Temes:

iPhone Mòbils