Secció recomanada per

Prevenir malalties

El sorprenent nou negoci de Bill Gates: els mosquits com a protagonistes

El sorprenent nou negoci de Bill Gates: els mosquits com a protagonistes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bill Gates, cofundador de Microsoft i una de les persones més riques del món, està vinculat a centenars de projectes. I tot i que està cada vegada més immers en la intel·ligència artificial, altres dels seus projectes no tenen cap tipus de relació amb la tecnologia.

Un dels seus negocis més sorprenents, ‘World Mosquito Program’, busca erradicar les malalties transmeses pels mosquits, en alguns llocs d’Àsia, Llatinoamèrica i Oceania, on encara pateixen amb freqüència el dengue, Zika, chikungunya o la febre groga. 

Notícies relacionades

«World Mosquito Program treballa amb comunitats a Mèxic, Colòmbia i el Brasil, per ajudar a eliminar brots a gran escala de malalties transmeses per mosquit. El Brasil és el país amb més casos de dengue reportats a escala mundial, mentre que gran part de les poblacions mexicana i colombiana es troben en risc», expliquen a la web. «Estem ampliant el nostre abast cap a Llatinoamèrica, per tal de brindar una alternativa autònoma i de llarga durada als enfocaments de control de vectors actuals», afegeixen.

El seu mètode es basa a alliberar mosquits portadors de Wolbachia per prevenir naturalment la transmissió de malalties. «Alliberem mosquits mascles i femelles cada setmana durant diversos mesos, cosa que facilita l’establiment del bacteri Wolbachia en la població de mosquits ‘Aedes aegypti’», asseguren. «Atès que els mosquits portadors del Wolbachia no poden transmetre malalties, la incidència de les malalties transmeses per mosquits disminueix o desapareix en àrees on hi ha alts nivells de Wolbachia».

Temes:

Bill Gates