Secció recomanada per

Tecnologia

Musk diu que Tesla oferirà conducció autònoma sense intervenció humana aquest mateix any

L’executiu va assegurar que durant les últimes proves dels seus sistemes a les carreteres dels Estats Units «rarament requereixen intervenció humana»

Musk diu que Tesla oferirà conducció autònoma sense intervenció humana aquest mateix any
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cofundador i conseller delegat de l’automotriu nord-americana Tesla, Elon Musk, ha mostrat avui la seva convicció que els seus vehicles oferiran conducció autònoma sense intervenció humana abans que acabi el 2023.

En una intervenció durant la jornada inaugural de la Conferència Mundial d’Intel·ligència Artificial (WAIC), celebrada a la megalòpolis xinesa de Xangai, l’executiu va assegurar que, durant les últimes proves dels seus sistemes a les carreteres dels Estats Units, «rarament requereixen intervenció humana».

El novembre de l’any passat, Tesla va obrir el seu sistema de conducció assistida Full Self-Driving (FSD) a tots els conductors a l’Amèrica del Nord que havien adquirit l’opció i complien les condicions de mètrica d’ús requerides per la companyia.

Atenció permanent

FSD Beta permet als vehicles de Tesla tenir un cert grau de conducció autònoma tot i que el conductor necessita estar sempre atent, amb les mans al volant, per assumir el control del cotxe en qualsevol moment.

No obstant, el seu desenvolupament va estar marcat per la controvèrsia: quan Musk va anunciar el sistema FSD a finals del 2016, l’empresari va donar a entendre que garantia la total conducció autònoma dels automòbils de Tesla. Posteriorment, va assegurar que el sistema no necessitaria cap tipus de supervisió humana a partir del 2020, una cosa que encara no s’ha complert.

«Crec que es pot aconseguir una conducció totalment automàtica de nivell 4 o 5 [els nivells en què no és necessari que hi hagi un humà conduint] a finals d’aquest any. Ja he fet prediccions abans i totes van ser errònies, però crec que, en aquest moment, els pronòstics estan més a prop de la realitat que mai», va indicar Musk, citat pel portal de notícies de Xangai ‘The Paper’.

Compartir tecnologia

La premsa local també indica que l’empresari va assegurar que Tesla està disposada a compartir la seva tecnologia de conducció autònoma amb altres d’automotrius.

Notícies relacionades

El directiu també va tenir paraules per a les capacitats de desenvolupament de la intel·ligència artificial a la Xina a l’assegurar que, quan el país asiàtic decideix fer una cosa, «és capaç de fer-la bé».

Així mateix, Musk va afirmar que el robot humanoide que està desenvolupant Tesla per portar a terme tasques «perilloses» que la gent no vulgui fer està encara en les fases inicials de desenvolupament.

Temes:

Elon Musk Tesla