Secció recomanada per

IDEES PER A L’ESTIU

Llegir i escriure, tot en un, amb Kindle Scribe, d’Amazon

El dispositiu es configura com el primer Kindle per a lectura, que permet prendre notes, així com escriure i dibuixar, des de 16 GB d’emmagatzematge. Compte amb pantalla Paperwhite de 10,2” i 300 ppp

Llegir i escriure, tot en un, amb Kindle Scribe, d’Amazon
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Kindle Scribe és un d’aquests productes que quan l’has provat lamentes no haver-lo utilitzat abans. Per als amants de la lectura és un complement imprescindible, perquè permet afegir notes i, a més, pot utilitzar-se com a quadern digital.

El dispositiu integra una pantalla Paperwhite de 10,2” i 300 ppp, per la qual cosa resulta adequat per llegir i escriure, fins i tot sota la llum directa del sol. Aquesta pantalla proporciona espai més que suficient per prendre notes i escriure a mà, amb l’avantatge que resulta fàcil canviar la mida de la font i els marges del document, perquè llegir sigui agradable i resulti fàcil ajustar-lo a les diferents necessitats visuals de l’usuari. 

Una de les característiques més atractives és que emula la sensació i la fluïdesa de l’escriptura sobre el paper. En aquest escenari, s’han cuidat els detalls per proporcionar una òptima experiència de lectura i escriptura, des del tacte del llapis quan s’agafa a la mà, fins al so que fa a l’escriure sobre la pantalla.

En definitiva, es pot afirmar que Amazon acaba de donar la volta al segment de la seva gamma de llibres electrònics amb aquest Kindle amb llapis òptic, al qual se li afegeix la funcionalitat de poder utilitzar-se per prendre notes a mà de forma natural, com si s’estigués escrivint sobre el paper.

Som davant un nou dispositiu, una espècie d’híbrid entre tauleta i lector de llibres electrònics que aporta «la primera pantalla amb il·luminació frontal de 300 ppp que té una llum càlida ajustable», tal com ho defineix Kevin Keith, cap de producte d’Amazon.

Característiques del llapis 

El Kindle Scribe es caracteritza per incloure llapis, la versió ‘premium’ del qual compta amb borrador i botó d’acció ràpida, que es pot configurar per canviar entre diferents opcions d’escriptura, com a llapis, retolador o d’altres.

Tant la versió bàsica com la ‘premium’ integren una varietat d’amplades de línia, maneres de remarcat i esborrat, i una eina per desfer; accessible al menú d’escriptura en pantalla. Funcionen sense configuració ni bateria interna, i es poden portar adherits magnèticament al lateral del Scribe. Com s’ha assenyalat més amunt, la diferència és que el ‘premium’ disposa de sistema d’esborrament i un botó d’accés directe a alguna de les funcions que es personalitza des del menú.

El disseny és semblant al d’un llapis tradicional i està preparat per fer el característic so de la mina sobre el paper. 

Nombroses possibilitats

Entre les prestacions, cal destacar que permet anotar sobre els llibres que es tenen emmagatzemats o en lectura, de manera precisa i organitzada. N’hi ha prou amb prémer el lloc on es vulgui afegir una nota i escriure-la a mà per recordar-la després. Les notes s’organitzen automàticament segons el llibre dins d’un mateix directori, per poder navegar i exportar subratllades i notes i enviar-les per e-mail. Així, és possible tenir totes les notes ben estructurades al mateix lloc. També permet importar PDF, crear notes en arxius de Microsoft Word i altres documents compatibles, entre altres possibilitats. 

Aportacions tècniques

Les opcions de llum càlida ajustable i llum frontal autoregulable es poden configurar per a una lectura i escriptura còmodes i personalitzables. 

Compta amb càrrega USB-C i bateria de llarga durada.

La pantalla és fina i de notables dimensions, i la seva resolució facilita apreciar amb precisió les imatges, il·lustracions i gràfics dels llibres i documents. 

La mida és de 10,2 polzades, i té 300 ppp i tecnologia Paperwhite, i per la seva bona visibilitat es posiciona entre les millors del mercat actual. Els textos es veuen nítids, el seu sistema d’il·luminació automàtica s’adapta a les condicions lluminoses de l’entorn i la seva resposta tàctil als tocs –tant dels dits com del llapis– és immediata.

El menú es configura de manera senzilla. A la pàgina principal es veuen els llibres i documents oberts recentment, i permet accedir a una varietat de suggeriments de lectura que es filtren per tipus, per les incloses a Prime Reading o a Kindle Unlimited. En la part superior hi ha una icona que ofereix accés directe a la creació d’un nou quadern i proposa diferents plantilles; i en la inferior hi ha una barra d’opcions en què, al costat d’‘Inici’, ‘Biblioteca’ i ‘Més’ (l’espai per al navegador web, la configuració...), hi ha també un accés als ‘Quaderns’ ja creats.

En cas que un menor utilitzi el eReader, copta amb un sistema de control dels pares bàsic que restringeix l’ús del navegador web, de la botiga per comprar contingut i del núvol.

Per la seva configuració facilita llegir i escriure amb comoditat de dia o de nit, per la seva pantalla d’alta resolució, llum càlida ajustable, llum frontal autoregulable i opcions de font més grans que permeten adaptar la lectura a diferents necessitats.

Valoració

Kindle Scribe és un lector de llibres electrònics diferent del que coneixíem fins al moment. Parteix del millor dels eReaders d’Amazon i afegeix la possibilitat d’utilitzar-lo com a quadern de notes. 

Permet realitzar anotacions en qualsevol llibre i, fins i tot, importar documents des d’un ordinador o dispositiu mòbil per escriure-hi a sobre o fer canvis de format. També crear quaderns personalitzats amb text, esbossos, esquemes, dibuixos, entre altres possibilitats

Es pot destacar que ha sigut fabricat majoritàriament amb alumini i plàstic reciclat, que ofereix una autonomia de setmanes i es recarrega per USB tipus C. Una sola càrrega permet disfrutar de mesos de lectura i setmanes d’escriptura, mentre que no fa falta carregar el llapis bàsic en absolut.

Especificacions

Pantalla 10,2” amb llum integrada

Resolució de 300 ppp

Escala de grisos de 16 nivells

Brillo automàtic

Emmagatzemament 16,32 o 64 GB

Bateria: Fins a 12 setmanes sense utilitzar el llapis

3 setmanes si s’utilitza el llapis una mitja hora al dia

Connectivitat Wifi de 2,4 i 5 GHz

USB-C

Dimensions i pes 230 x 196 x 5,8 mm

433 gramos+ 14 g de llapis

Formats i plataformes compatibles: Format Kindle 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI sense protecció i PRC de forma nativa

PDF, DOCX, DOC, HTML

EPUB, TXT, RTF

Notícies relacionades

JPEG, GIF, PNG i BMP per conversió

Preu, versions i disponibilitat 

El Kindle Scribe ja es pot comprar a Amazon per un preu que parteix dels 369 euros. Es pot triar entre versions de 16 GB, 32 GB o 64 GB d’emmagatzematge, amb o sense llapis òptic premium.