Secció recomanada per

«Revolució»

Spotify canvia de cara per fer-se més atractiu: així és la seva nova interfície

La plataforma inclourà vídeos, esdeveniments en directe o venda de mercadotècnia d’artistes

Spotify canvia de cara per fer-se més atractiu: així és la seva nova interfície

AFP / Lionel Bonaventure

2
Es llegeix en minuts
EFE

El fundador de Spotify, Daniel Ek, va anunciar aquest dimecres «una revolució» en el format de la plataforma que, a partir de les pròximes setmanes, inclourà vídeos, esdeveniments en directe o venda de mercadotècnia d’artistes, entre altres novetats.

«Hem creat una experiència innovadora i actualitzada perquè els creadors puguin continuar creixent», va assegurar el també director executiu de la companyia durant l’Stream on 2023, un esdeveniment corporatiu celebrat a Los Angeles.

Spotify, que compta amb més de 500 milions d’usuaris al voltant del món, va confirmar així la seva aposta per enfocar el seu futur cap a un aspecte «més visual» en el qual els usuaris tinguin la possibilitat de «disfrutar de diferents formats» en una mateixa plataforma.

«Estem potenciant més creativitat, més descobriments i més personalització que mai, proporcionant els millors recursos, suport i interactivitat», va indicar Ek durant la presentació d’aquest dimecres, a la qual van assistir grups com The Jonas Brothers.

Recerca de concerts

Entre les novetats, la plataforma permetrà a l’usuari ajustar la seva ubicació i buscar concerts a la seva zona geogràfica que seran emesos en directe a través de l’aplicació.

A més, en aquest acostament cap al format audiovisual, es va anunciar la funció Spotify Clips, que oferirà als artistes afegir vídeos de 30 segons als seus perfils per complementar les escoltes; així com l’opció Countdown Pages, amb gravacions exclusives dels cantants abans o després del procés de creació.

Aquesta última funcionalitat també donarà la possibilitat als fans més fidels de guardar la data de llançament d’àlbums per endavant i realitzar compres anticipades de productes exclusius, que aniran des de vinils fins a roba personalitzada.

Així, l’etapa en què Spotify es dedicava únicament a la distribució musical dona pas ara a una altra en la qual, a més, pretenen involucrar-se en «altres facetes», com la venda d’entrades per a concerts en línia o la comercialització de marxandatge.

«Es tracta de fer saber als creadors que som presents en totes les etapes de les seves carreres. Volem crear un lloc on puguin establir-se, prosperar, créixer i inspirar», va detallar Ek.

Intel·ligència artificial

Finalment, dins de la resta de funcions que complementaran la nova interfície hi haurà Smart Shuffle, que servirà perquè una intel·ligència artificial afegeixi música similar a llistes de reproducció prèviament creades pels usuaris; o la possibilitat d’activar la reproducció en cadena de diferents episodis de pòdcast.

Aquest és un dels formats que més creixement ha experimentat en els últims dos anys a Spotify, un 84% segons la plataforma, i des d’ara també permetrà als creadors incloure vídeos de les seves entrevistes o locucions, una escolta prèvia de 30 segons per als oients indecisos o el contingut transcrit en pantalla a temps real.

Notícies relacionades

Les novetats, que s’aniran incorporant progressivament fins a culminar en els pròxims mesos, compondran una interfície similar a la d’altres xarxes socials com Twitter, Facebook o Instagram en les quals els usuaris hauran de moure cap avall en el menú.

«Hem reimaginat el nostre ‘feed’ (menú) amb vídeos, imatges i animacions que milloren l’experiència al navegar a la plataforma», va concloure Gustav Söderström, actual copresident de Spotify durant l’Stream On 2023.

Temes:

Spotify