Secció recomanada per

Crisi tecnològica

Google acomiadarà 12.000 empleats

El gegant anuncia el cessament del 6% de la seva plantilla mundial i s’afegeix així a l’onada de retallades que colpeja el sector

Google acomiadarà 12.000 empleats
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa matriu de Google, Alphabet, ha anunciat aquest divendres que acomiadarà uns 12.000 treballadors, cosa que suposa una retallada del 6% de la seva plantilla global, segons ha avançat ‘Bloomberg’.

El conseller delegat del gegant nord-americà, Sundar Pichai, ha enviat un correu electrònic als seus treballadors en què assegura que assumeix «tota la responsabilitat per les decisions que ens han portat fins a aquí». Des del 2017 que Alphabet havia ampliant la seva plantilla a un ritme del 20% anual.

El potent negoci de Google al mercat de les recerques, que domina amb una quota pròxima al 90% mundial, ha permès que la companyia hagi pogut evitar durant alguns mesos els acomiadaments. Tanmateix, els mitjans nord-americans apunten que ara ha optat per la retallada de la seva plantilla a causa de l’alentiment de la publicitat digital, un mercat minvat per la inflació i les males previsions econòmiques per a aquest 2023.

«Aquests són moments importants per afinar el nostre enfocament, redissenyar la nostra base de costos i dirigir el nostre talent i el capital a les nostres principals prioritats», ha explicat Pichai. Google busca així prioritzar negocis com la computació al núvol, en què els seus serveis són per darrere dels d’Amazon o Microsoft, o la intel·ligència artificial, mercat en què rivals com Microsoft estan guanyant pes.

Crisi del sector

Notícies relacionades

Google és l’última companyia a sumar-se a una onada d’acomiadaments que està colpejant tota la indústria tecnològica. Sense anar més lluny, aquest dimecres va ser Microsoft la que va anunciar el cessament de 10.000 empleats arreu del món. Amazon ha reprès aquesta setmana l’acomiadament de 18.000 treballadors, alhora que Meta –propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp– va anunciar a mitjans de l’any passat l’acomiadament d’11.000 empleats i el Twitter d’Elon Musk ha fet el mateix amb 6.000 persones.

@el_periodico Els 4 acomiadaments massius al món tecnològic #greenscreen #noticiastok #tecnologia #noticiasen1minuto #despidos #curiosidades #meta ♬ Bam Bam Full Beat – Nata HG

A l’octubre, Google va presentar uns resultats que no van complir les previsions dels analistes. La companyia va registrar beneficis per valor de 13.900 milions de dòlars, cosa que suposava un 27% menys en comparació amb l’any anterior. Llavors van optar per congelar les contractacions. Tres mesos després, la creixent pressió dels inversors per retallar la despesa, limitar les pèrdues de divisions específiques i augmentar els marges de benefici han fet que Google hagi optat per una via més dràstica.