Secció recomanada per

Benestar digital

TikTok afegeix funcions per controlar quant de temps utilitzes l’‘app’

La popular xarxa social de vídeos curts permetrà als seus usuaris tenir més detalls sobre les hores de connexió per evitar-ne un ús excessiu

TikTok afegeix funcions per controlar quant de temps utilitzes l’‘app’
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TikTok vol donar eines als seus usuaris perquè evitin un ús excessiu de la xarxa social. És per això que la companyia ha habilitat una sèrie de noves funcions que els permetrà calcular i controlar quant de temps utilitzen l’aplicació.

Igual com altres plataformes, el fenomen social de vídeos curts ja permet als seus usuaris establir un temps màxim de connexió, un límit de temps de pantalla que pot configurar-se a la pàgina ‘per a tu’. Ara, TikTok va una mica més enllà amb la introducció d’un nou tauler de control de temps en què es desglossarà de manera detallada el temps que passen connectats de dia i de nit, així com la freqüència amb què obren l’‘app’.

Amb això, la popular xarxa social, propietat de la tecnològica xinesa ByteDance, pretén «recolzar el benestar digital» de la seva creixent comunitat. En tan sols cinc anys i mig de vida, la plataforma ha catapultat la seva popularitat arreu del món, acumulant més d’un milió d’usuaris actius al mes i convertint-se en tot un referent, especialment entre els més joves.

«Tenir una relació positiva amb els dispositius digitals i les aplicacions no es tracta només de mesurar el temps de pantalla, també es tracta de sentir el control de com utilitzem la tecnologia i assegurar que el temps que passem en línia contribueix positivament a la nostra sensació de benestar», ha assenyalat la companyia en un comunicat.

Més supervisió

Notícies relacionades

Tanmateix, la salut digital no és l’única raó que ha portat TikTok a introduir aquest tauler de control del temps de connexió. I és que tant els telèfons Android com els iOS (els d’Apple) ja disposen d’una funció similar més estricta, fet que ha portat moltes xarxes socials a crear el seu propi sistema de control dins de la plataforma.

En els dos tipus de ‘smartphone’ han facilitat últimament la supervisió dels pares sobre el temps d’exposició a les pantalles dels seus fills amb mesures que els permet establir un temps màxim de connexió diària així com configurar certes recomanacions en funció de l’edat de cada menor.

Temes:

TikTok