Secció recomanada per

EA Sports deixarà de produir la sèrie de videojocs FIFA

EA Sports deixarà de produir la sèrie de videojocs FIFA
1
Es llegeix en minuts

El gegant dels videojocs Electronic Arts (EA) ha anunciat aquest dimarts que deixarà de produir la sèrie de futbol FIFA, una de les més exitoses de l’esport electrònic, després de gairebé 30 anys d’associació i milers de milions en vendes.

El cessament és el resultat del fracàs de les negociacions entre els dos colossos, el del videojoc i l’organisme rector del futbol mundial FIFA, segons un informe de ‘The New York Times’.

EA havia assenyalat fa mesos que la relació acabaria. El contracte actual de la companyia expirava després de la Copa Mundial de Qatar, amb l’organisme de futbol buscant més ingressos i EA pressionant per expandir la marca FIFA a noves àrees com NFT i aspectes destacats de jocs reals.

La FIFA buscava almenys el doble dels 150 milions de dòlars que rep anualment d’EA Sports, el seu soci comercial més gran, va informar el NYT, i va afegir que hi havia diferents expectatives sobre la qual cosa s’hauria d’incloure en un nou acord. No obstant, segons els informes, les dues entitats s’han ajustat per mantenir l’associació fins a la Copa Mundial Femenina del pròxim estiu.

NI EA ni FIFA han volgut comentar detalls de la informació. EA va dir que planejava llançar una versió prestigiosa del joc, EA Sports FC, el 2023 que tindria més de 300 socis de llicència, inclosos la Premier League, LaLiga i la UEFA.

Notícies relacionades

Els acords de llicència ajudaran EA a retenir la majoria dels clubs i estrelles més famosos del món amb els seus equips i lligues, tot i que la Copa del Món i altres esdeveniments controlats per la FIFA ja no estaran inclosos, va informar el NYT.

Les accions d’EA, que s’espera que informi els seus resultats trimestrals després del tancament dels mercats dimarts, van caure un 3%.

Temes:

FIFA