Secció recomanada per

AJUDA A CASA

Així és iLife A11, una màquina eficient a bon preu

Robot de neteja que es caracteritza per una doble funcionalitat: aspira i frega. Destaca per una potència de succió de 4.000 Pa

Així és iLife A11, una màquina eficient a bon preu
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim robot aspirador d’iLife, l’A11, acaba d’arribar al mercat. Presenta control remot, bateria de 5.200 mAh i una òptima capacitat d’aspiració, 4.000 Pa, tot i que una de les seves millors prestacions és la navegació làser de nova generació, que mapa amb més precisió i aporta millors resultats en la neteja. Altres valors són la càrrega automàtica i la notable autonomia de la bateria. Una dada important és que, malgrat tractar-se d’un model límit de gamma, arriba al mercat a un preu molt raonable que ronda els 296 euros.

Característiques de l’equip

iLife torna al mercat amb un model límit de gamma al seu catàleg, successor de l’exitós A10, proposant una versió millorada tecnològicament i amb nous valors estètics. Es tracta d’un model equilibrat entre preu i prestacions, que equipa navegació làser LDS, cosa que millora de manera significativa el procés de mapatge d’habitacions i la neteja. 

A primera vista destaca per integrar una torreta làser que busca realitzar una cartografia precisa, que unida a la intel·ligència artificial avançada, ofereix rapidesa, precisió i eficàcia en el procés de neteja.

Per augmentar la capacitat d’ús, s’ha afegit al producte un comandament a distància, que complementa les capacitats de control d’una aplicació mòbil dedicada, cosa que significa que pot ser manipulat des de dues opcions i en funció dels gustos o necessitats de l’usuari. 

Disseny i configuració

Amb aquest robot, la marca ha volgut oferir a l’usuari un sistema de neteja complet i capaç de mirar de cara marques molt reconegudes del mercat, això sí, a un preu més reduït. 

Quant a estètica, s’ha aconseguit millorar-la gràcies a una carcassa negra brillant i a un disseny clàssic. A la part superior hi ha dos botons (un interruptor i el control per tornar a la base). 

A sota de la tapa trobem el dipòsit de pols (i aigua), al qual s’accedeix amb facilitat i sense necessitat d’embrutar-se les mans. El de pols té una capacitat de 450 ml, i 200 ml de reserva d’aigua. 

A la part superior s’ubica el sensor LDS sobre una torreta lleugerament elevada que proporciona a l’equip una millor perspectiva de l’espai. Aquesta configuració fa que l’aspirador sigui aproximadament 2 cm més alt, creant un conjunt d’aproximadament 9,5 cm.

Una dada a destacar és que té grans para-xocs equipats amb sensors. Sensors que també es troben a sota del dispositiu per evitar que caigui.

A sota trobem el raspall giratori principal: el bàsic té aletes de goma acoblades amb cerres de carbó per moure més fàcilment la pols. Es pot intercanviar per un altre raspall més suau per als terres durs. Les rodes integren un sistema de palanca que li permet superar els obstacles domèstics.

També hi ha un raspall lateral únic, amb 3 aspes, que permet recollir la pols cap al centre de l’aparell, per optimitzar l’aspiració i la neteja.

Autonomia

El temps màxim de treball segons les proves realitzades és de 180 minuts. Una bateria de 5.200 mAh s’encarrega de mantenir-lo actiu durant aquest temps. La potència del robot és de 4.000 PA.

Tecnologia aplicada

La navegació LDS utilitzada proporciona bons resultats. Fins i tot durant la primera neteja, les habitacions són ben mapades. El robot no té problemes per trobar la base i tornar després de finalitzar el cicle.

La neteja es porta a terme d’acord amb el protocol establert: de manera predeterminada, el robot es desplaça primer al llarg de la vora i després en línia recta, cosa que assegura que recull la brutícia de les alfombres i les rajoles.

El robot esquiva bé i amb suavitat els obstacles.

Aplicació mòbil

Interfície senzilla i ràpida. A la pantalla principal podem veure el mapa emmagatzemat, el nivell de bateria i el temps de neteja. Permet iniciar la neteja i seleccionar el mode de funcionament (3 modes).

Resum de valors

Succió de 4.000 Pa i una bateria de 5.200 mAh que ofereixen fins a 180 minuts de funcionament.

Disseny sobri amb un cos de plàstic lacat en negre. La torreta a la part superior integra el làser, i hi ha un doble botó a la part frontal per iniciar o aturar la neteja, així com per forçar la tornada a l’estació de càrrega.

La instal·lació és senzilla i es pot començar a utilitzar en minuts. També és molt fàcil la sincronització amb l’smartphone

A través de l’aplicació és possible iniciar una neteja estàndard, un programa específic, canviar la potència de succió o la intensitat del rentat amb aigua, enviar-lo a la base o establir moviments de neteja específics.

Resultats

El robot recull bé la pols fina tant de les alfombres com de les rajoles. En el mode estàndard, no hi ha problema per atrapar fins i tot partícules més grans com grans de cafè. En el cas de les alfombres, per a una neteja a fons de partícules grans es recomana utilitzar el mode turbo.

Notícies relacionades

En la funció de fregada, el robot distribueix l’aigua de manera eficient i neteja molt bé la superfície.

Òptima relació qualitat preu: 296 euros.