Secció recomanada per

SEGONS UN INFORME

Caminem més, dormim pitjor i tenim més estrès

Espanya se situa com el país que més passos registra al dia, en un ‘wearable’, amb una distància mitjana de gairebé 5 Km

L’estudi mostra que hem augmentat el nivell d’estrès un 8% i la qualitat del son ha descendit en un 5%

Caminem més, dormim pitjor i tenim més estrès
2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La marca professional de wearables per a la gestió digital del benestar, Zepp Health, acaba de publicar el seu informe 2021 sobre la salut dels usuaris, que conté les principals conclusions derivades de les dades d’aproximadament 30 milions de persones de tot el món dels últims dotze mesos, obtingudes a través dels dispositius intel·ligents Amazfit.

Els resultats han sigut processats mitjançant la tècnica de emmascarament de dades per protegir la privacitat de la informació personal. Entre aquestes s’inclouen passos diaris, la qualitat del son, l’IMC, l’exercici i el nivell d’estrès. Per posar en perspectiva l’estat de salut a nivell mundial, l’informe compara aquestes mètriques en cinc països, Estats Units, Espanya, Itàlia, la Xina i Rússia. A nivell general, els resultats de l’estudi mostren que els usuaris de tot el món semblen no haver recuperat del tot els seus patrons d’exercici habituals d’abans de les restriccions de la pandèmia.

Espanya, més passos al dia

El nostre país se situa com el que més passos fa al dia, amb una distància mitjana de gairebé 5 km davant dels EUA, que tan sols assoleix 3,3 km de mitjana diària.

L’informe revela que el nostre recompte de passos diari és de 7.282 passos de mitjana, un augment del 3% en comparació a l’any de la pandèmia. Sent un hàbit molt més present en les persones de més edat. I són els joves els que menys caminen diàriament, amb una mitjana de passos que descendeix fins als 6.495 passos diaris.

Recordem que l’OMS recomana que els adults d’entre 18 i 64 anys haurien de realitzar entre 150 i 300 minuts d’activitats físiques aeròbiques d’intensitat moderada, o entre 75 i 150 minuts d’activitats físiques aeròbiques d’intensitat, o una combinació equivalent de totes dues cada setmana.

Caiguda en la qualitat del son

Les dades per al nostre país posen de manifest que tots els grups d’edat dormen una mitjana de 7 hores diàries, que augmenta segons descendeix l’edat, sent els joves els que més hores diàries descansen. Davant l’any 2020, el nombre de dies en què es va arribar a les 7 hores de mitjana va descendir a tots els grups. L’estudi conclou que la qualitat de son ha descendit en un 5% en l’actualitat.

Més nivell d’estrès

Un altre dels indicadors analitzats és la freqüència cardíaca en repòs (RHR). Aquesta mesura els batecs del cor per minut mentre el cos està en repòs. L’informe suggereix que els usuaris amb nivells mitjans d’estrès tendeixen a veure un augment de l’RHR i una disminució dels resultats del son. Aquestes mètriques són útils per informar els usuaris sobre els riscos per a la salut associats a l’estrès excessiu i a la mala qualitat del son.

Notícies relacionades

L’informe assenyala que els usuaris d’Espanya han vist augmentar el seu nivell d’estrès un 8%

Els homes, més actius

Augmenten el nombre de persones que fan exercici més d’una vegada a la setmana respecte a l’any anterior, assolint el 15,5% de la població. És lleugerament superior en homes que en dones, 17,6% davant el 13,7%, i és més gran en els grups d’edats intermèdies, que superen el 17% de la població d’aquestes edats. Mentre que entre els més joves del país i els més grans els percentatges cauen per sota del 15%.