Secció recomanada per

Fenomen digital

Twitter comença a oferir NFT a les fotos de perfil

  • Els usuaris de pagament de la plataforma social podran exposar els seus actius digitals certificats per diferenciar-se dels altres

  • Què són els ‘tokens’ no fungibles, la tecnologia que permet certificar la propietat sobre béns digitals únics i revalorar-los

Twitter comença a oferir NFT a les fotos de perfil

Twitter

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Twitter ha complert les seves promeses i des d’aquest dijous permet als usuaris de pagament utilitzar NFT com les seves fotos de perfil. Aquesta tecnologia, també coneguda com a ‘tokens’ no fungibles, permet certificar la propietat sobre béns digitals i revalorar així el seu valor, cosa que ha obert la porta a un negoci que l’any passat va moure més de 40.000 milions de dòlars.

Els usuaris que vulguin mostrar que són propietaris d’un NFT hauran de vincular la seva cartera d’actius digitals, com criptomonedes, a la plataforma. Les fotos de perfil que incloguin actius digitals certificats tindran forma d’hexàgon, en lloc de les imatges rodones que apareixen en els perfils de la resta d’usuaris. Així, es busca distingir entre usuaris.

Aquesta nova funció estarà només disponible per als usuaris de Twitter Blue, un servei de pagament que dona als seus usuaris accés a funcions exclusives com aquesta.

Al març, l’exdirector executiu de la plataforma, Jack Dorsey, va vendre el primer tuit de la història com NFT. És a dir, es va utilitzar aquesta tecnologia per registrar la imatge que contenia el tuit original com a una cosa única. Tot i que comprar un tuit pugui semblar una cosa absurda, l’exclusivitat de propietat que permeten els NFT fa que el seu valor pugui revalorar-se. El missatge de Dorsey continua visible per a tot el món a Twitter, però només una persona en posseeix la còpia oficial, que va acabar venent-se en una licitació per 2,9 milions de dòlars.

Notícies relacionades

Tot i que els seus impulsors defensen que els NFT revolucionaran l’art digital i seran clau en l’internet del futur, els crítics apunten que es tracta d’una bombolla especulativa sense regulació ni mecanismes de seguretat per als petits inversors.

Just aquesta setmana s’ha donat a conèixer que Meta també busca capitalitzar aquest creixent fenomen digital i permetre la creació, exposició i venda de NFT tant a Facebook com a Instagram.