Secció recomanada per

SEGURETAT PERSONAL

Així és el rellotge intel·ligent amb GPS de Durcal

Durcal, l’aplicació mòbil que connecta persones amb la seva família, ha presentat un rellotge intel·ligent que facilita que nens i persones grans estiguin sota un paraigua de seguretat

Així és el rellotge intel·ligent amb GPS de Durcal
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vivim temps complicats en què la crisi sanitària manté en suspens tota la societat. La connexió familiar és, per força, menys presencial i això està afectant principalment el col·lectiu de gent gran, però també persones de totes les edats que viuen soles i els amants de l’activitat en exteriors, que es veuen obligats a fer exercicis pràcticament en solitari, una condició que implica riscos de seguretat en cas d’incidents.

Algunes solucions permeten reduir aquests riscos, com l’app mòbil Durcal, que va ser desenvolupada per l’emprenedor català Guillem Viladomat quan va tenir la certesa que les opcions per cuidar de les persones que viuen soles o amb necessitats molt específiques no cobrien les expectatives reals que la família necessita. Aquesta aplicació connecta les persones amb les seves famílies i permet seguir exhaustivament el seu dia a dia i saber també les dades de la seva activitat física (passos i tipus d’activitat, freqüència cardíaca, hores de son i oxigen en sang en pròximes actualitzacions). Aporta valors afegits i més funcionalitat respecte a les aplicacions tradicionals i permet conèixer en tot moment dades quotidianes i d’ubicació. Es tracta d’una plataforma familiar gratuïta que permet comprovar l’estat de salut i seguretat de determinades persones o nens en remot a temps real.

Arriba el rellotge intel·ligent

Per augmentar les funcions de l’aplicació, es complementa amb un rellotge intel·ligent fàcil d’utilitzar i amb l’avantatge que tots els membres de la família que se la descarreguin (és gratuïta) podran consultar on és el familiar que porta el rellotge, fer un seguiment de la seva activitat, consultar les constants vitals com el pols, l’oxigen en sang i la temperatura corporal o rebre notificacions quan arriba o surt d’un entorn prefixat.

L’aparell està especialment pensat per a persones que viuen soles, gent gran i també nens (tot i que qualsevol persona la pot utilitzar) i destaca perquè té un botó d’ajuda i un sistema intel·ligent de detecció de caigudes que es pot connectar a una central receptora d’alarmes o directament l’aplicació. Si es produeix una caiguda, el rellotge la detecta automàticament i envia un avís a la família a través de l’app i/o de la central de seguretat. La cobertura internacional del rellotge permet rebre les trucades d’emergència i respondre-les sense necessitat de tenir el telèfon a mà gràcies al micròfon i l’altaveu que integra.

Característiques rellevants

Connexió amb central receptora d’alarmes/ aplicació mòbil

Cobertura mòbil internacional

Localització GPS les 24 hores

Detecció intel·ligent de caigudes

Mesurament de constants vitals

SIM inclosa

Modalitats de preu (si està connectada a central d’alarmes Movistar Prosegur). Un any de protecció inclosa gratuïta

190€/any en un únic pagament

19€/mes en 12 pagaments mensuals

Valors destacats

Permet veure en temps real on és la persona que porta el rellotge i disposa d’un botó d’ajuda que va connectat a la central receptora d’alarmes i que l’usuari pot utilitzar en cas que es produeixi una situació d’emergència.

La intranquil·litat, l’estrès i la por són les emocions principals que se senten al no saber on es troba un familiar. Segons un recent estudi de Durcal, el 86,8% de mares i pares es posen en estat d’alerta quan fa molta estona que no saben res dels seus fills. En aquesta situació, per al 98,5% d’ells seria una ajuda poder saber on es troben exactament: el 80,8% es relaxaria del tot i el 17,8% es calmaria una mica.

El nou rellotge intel·ligent de Durcal, destinat principalment a gent gran, nens i adolescents, s’engloba dins de la tendència creixent de l’ús de dispositius com a element de seguretat.

Notícies relacionades

El dispositiu té un GPS integrat que funciona tant dins com fora de casa, ja que porta una SIM integrada.

El dispositiu compta amb un sistema de detecció de caigudes integrat i mesura constants vitals com el pols i l’oxigen en sang.

Temes:

Gadgets +Digital