Secció recomanada per

NOVETATS

Així és el lector Kindle Paperwhite Signature Edition

El nou dispositiu afegeix, a les tradicionals prestacions dels lectors Kindle, la càrrega sense fil, llum frontal autoregulable i 32 GB d’espai d’emmagatzemament

Així és el lector Kindle Paperwhite Signature Edition
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nova família de lectors Kindle està integrada per dos models: Kindle Paperwhite i el Kindle Paperwhite Signature Edition. Aquesta generació combina millores en el hardware, rendiment més ràpid i una interfície d’usuari redissenyada per a una lectura agradable. A partir d’uns 140 €, el Kindle Paperwhite arriba amb una pantalla més gran, llum càlida ajustable i més autonomia; mentre que Signature Edition afegeix un sensor de llum autoajustable i és el primer que ofereix càrrega sense fil.

Característiques principals

El Signature Edition integra pantalla de 6.8 polzades amb bisells més reduïts, 300 ppp de resolució sense reflexos i un 10% més de llum amb la brillantor màxima. Gràcies a aquestes característiques, la visualització s’assembla al paper real, cosa que facilita la lectura en diferents condicions.

Respecte a l’autonomia, és possible carregar el dispositiu de manera més ràpida mitjançant el port USB-C, la bateria ofereix fins a deu setmanes de durada i es pot carregar completament en dues hores i mitja. Una de les importants novetats és que ofereix càrrega sense fil amb qualsevol carregador compatible amb Qi.

A més d’ajustar la llum de pantalla, permet utilitzar la manera fosca per llegir de dia o de nit. Incorpora un sensor que regula automàticament la brillantor per adaptar-se a la llum ambiental. Aquesta última generació de pantalles de tinta electrònica ofereix millor resposta i facilita passar pàgines, que és un 20% més ràpid.

Compta amb classificació IPx8 i està dissenyat per suportar caigudes accidentals. És resistent a l’aigua.

Aporta 32 GB d’emmagatzemament, espai suficient per a milers de títols i més espais per a audiollibres, còmics, diaris i revistes.

Funcionalitats

Deixa veure la portada del llibre que s’està llegint a la pantalla de bloqueig. Per activar aquesta funció cal anar a configuració, opcions de dispositiu i seleccionar Activat a mostrar portada.

Per la seva banda, Whispersync i Whispersync per a veu guarda i sincronitza l’última pàgina llegida, els marcadors i les notes dels llibres a tots els dispositius en ús i aplicacions Kindle, per continuar la lectura allà on es va deixar i a qualsevol dispositiu. Per activar aquesta funció cal anar a configuració, opcions avançades i seleccionar Whispersync per a llibres.

Word Wise proporciona definicions que apareixen automàticament sobre les paraules difícils en molts títols populars en anglès, perquè els nens o els que estan aprenent un nou idioma puguin continuar llegint amb menys interrupcions.

 Valors afegits

Disseny amb vores reduïdes i pantalla de 300 ppp que es llegeix com paper imprès, sense reflexos, fins i tot sota la llum del sol. Així mateix, incorpora llum càlida ajustable. La seva anterior versió portava llum incorporada, però era blanca i no càlida. Amb aquest canvi, el Kindle Paperwhite evita que la llum blava molesti els ritmes de son. Es pot programar quan es desitja que es produeixi el canvi de llum blava a ambre. El Kindle Paperwhite Signature Edition també disposa d’una llum frontal autoregulable que adapta automàticament la brillantor de la pantalla a la llum ambiental.

Una càrrega per USB-C o amb base de càrrega sense fil Qi compatible dura fins a 10 setmanes.

Un dels aspectes més destacats és una pantalla de 6.8 polzades, amb una resolució de 300 punts per polzada, i amb una brillantor 10% més alta. D’aquesta manera l’aspecte és semblant al del paper real.

Ofereix més velocitat que els models anteriors, amb nous components que acceleren el rendiment fins a un 20% més.

La certificació IPX8 permet mullar-lo. L’anterior model ja estava pensat per utilitzar al costat de la piscina o banyera i resistir esquitxades, però aquest compta amb certificació IPX8 que assegura que aguanta fins a 60 minuts a una profunditat de 2 metres, i en cas d’aigua salada, fins a 3 minuts a una profunditat de 0,25 metres. 

Es caracteritza també per una completa renovació del disseny de la interfície, que ara és més senzilla i s’adapta millor a la mida dels llibres.

Accessoris

Notícies relacionades

Dissenyades per Amazon s’adapten al Kindle Paperwhite Signature Edition, es tracta de fundes fines, que es fixen fermament al dispositiu i es pleguen per llegir subjectant-lo amb una sola mà. Posen l’equip en suspensió automàticament quan es tanquen i l’activen quan s’obren, amb la qual cosa reprendre la lectura és còmode.

Preu

El nou Kindle Paperwhite Signature Edition està disponible per uns 190 euros.