Secció recomanada per

Carregador universal model GaN 2 Pro de 100 W, de Baseus

El dispositiu aporta diversos ports i molta potència, per carregar diferents ‘gadgets’ de manera ràpida

La marca també té al seu catàleg el model d’endoll Cube PD, amb càrrega intel·ligent

Carregador universal model GaN 2 Pro de 100 W, de Baseus
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un endoll múltiple, universal i d’alta potència és el somni de tot aficionat als gadgets, ja que fa possible, amb una sola unitat, donar sortida a les necessitats de càrrega diàries.

El Baseus GaN 2 Pro de 100 W és un dispositiu que té un preu accessible, ja que pot adquirir-se per uns 55 euros, però que estarà en oferta el dia del solter (11 de novembre) i Black Friday (26 de novembre). Es tracta d’un equip capaç d’alimentar fins a 4 dispositius alhora. Gestiona una potència de 100 W i integra al seu cos 2 ports USB-C i 2 ports USB-A, cosa que permet flexibilitat per omplir la bateria d’auriculars, consoles i fins i tot l’ordinador portàtil, tots alhora.

Cal destacar que treballa amb la tecnologia GaN 2, cosa que permet que no s’escalfi en excés i que sigui molt compacte (mesura 8,2 cm d’alt, 9,2 cm de llarg i 3 cm d’ample). Té una forma rectangular i és lleuger, uns 200 grams.

Està elaborat en plàstic PC (policarbonat), cosa que li aporta una adequada dosi de resistència, tant a caigudes i impactes com a sobrecàrregues elèctriques. Les cantonades i les vores són arrodonides i aporta un bon ajust. De sèrie ve amb un cable USB-C a USB-C.

Característiques destacades

Aquest model de Baseus disposa, com hem assenyalat més amunt, de quatre ports, dos USB-C i dos USB-A, tots ells amb diferents capacitats de càrrega. Cal assenyalar que la càrrega s’hi distribueix o sigui que els 100 w s’aporten si s’utilitza un de sol dels ports, però si col·loquem diversos dispositius a carregar, la potència de sortida baixa. És a dir, només es tindran els 100 W si s’utilitza un únic port. L’ús de ports és universal, ja que l’equip reconeix correctament el suport de càrrega ràpida dels dispositius connectats. Sigui dit de passada, el carregador també té protecció integrada contra sobreescalfaments, curtcircuits, electricitat electroestàtica, etc.

Tecnologies aplicades

GaN 2: És una evolució de la tecnologia de càrrega GaN que millora la transferència d’energia, la dissipació de la calor i la velocitat del carregador.

BCT: Tecnologia de refrigeració que crea un efecte de ressonància infraroja a la superfície del radiador, per accelerar la dissipació de calor.

BPS II: un xip gestiona la càrrega ràpida simultània de forma intel·ligent.

Aspectes tècnics

Dimensions i pes: 85,2 x 30,5 x 92 mm. 205 grams.

Potència total de sortida: 100 W.

Potència de sortida individual: USB C1/C2:5V/3A, 9V/3 A, 12V/3 A, 15V/3 A i 20V/5 A. 100 W màxim.

USB A1/A2 5V/3 A, 9V/3 A, 12V/3 A i 20V/3 A. 60 W màxim.

Potència d’entrada: 100 V – 240 V, 50/60 Hz, 2.5A màxim.

Protocols suportats: USB C1/C2:PD 3.0, PD 2.0, PPS i Quick Charge 4+ (QC4+).

USB A1/A2:QC 3.0, QC 2.0, SCP, FCP, AFC, Apple 2.4, BC 1.2 i PE+.

Protecció: Contra sobrevoltatge, sobrecorrent, sobrealimentació, electroestàtica, sobreescalfament i curtcircuits.

Tecnologies: GaN 2, BPS II i BCT.

Compatibilitat: Mòbils Android, iPhone, portàtils, iPad, MacBook, auriculars, Nintendo Switch, entre d’altres.

Més solucions

El carregador model Cube PD de Basseus, de càrrega ràpida, es caracteritza per la seva petita mida de 7,1 x 3 x 3 centímetres i poc pes: 42 grams, a diferència del que sol ser habitual en productes d’aquesta categoria. Per aquesta reduïda mida i la seva excel·lent velocitat de càrrega, és un bon company per anar de viatge. Es tracta d’un model de 20W que permet carregar l’iPhone i iPad mitjançant un cable d’USB-C a Lightning, mentre que amb un cable USB-C a USB-C està preparat per carregar tots els mòbils i tauletes Android amb port USB-C. Segons el tipus d’adaptador que li connectem, també podrà omplir tota mena de dispositius.

Quant a disseny aporta un cos amb vores arrodonides i textura mat.

Compatibilitat i seguretat

Suporta pràcticament tots els protocols de càrrega actuals, incloent el que utilitzen Apple i Google als seus smartphones. També és compatible amb Quick Charge 3.0 de Qualcomm i BC 1.2 que són els que utilitzen la majoria de telèfons i tauletes Android.

Utilitza diverses tecnologies extres per protegir la bateria del producte que es carrega. Detecta si el dispositiu que està connectat suporta càrrega ràpida o no, per adaptar la potència a les necessitats concretes. Així que es va omplint la bateria del producte posat l’endoll, baixarà la velocitat per allargar la vida útil de la bateria. Utilitza tres xips per carregar: un de dedicat a les dues funcions que esmentem a dalt, un altre per estabilitzar el corrent directe i evitar pèrdues de potència, i un últim que regula tota l’energia que passa pel carregador per protegir-lo contra sobreescalfaments, curtcircuits i sobretensió.

En 30 minuts omple el 50% de la bateria d’un mòbil sense escalfar-se en excés, recordar que un endoll normal carrega el 15% en aquell mateix temps.

Normalment val uns 12 €, però aquest 11 de l’11 es posarà segons el distribuïdor a uns 7 €.

Característiques

Dimensions i pes: 71 x 30 x 30 mm. 42 grams.

Potència total: 20 W.

Potència de sortida: USB C: 5 V/3 A, 9V/2.22 A i 12V/1.67 A.

Potència d’entrada: AC de 100-240 V~, 50-60 Hz i 0.8 A màxim.

Protocols suportats: QC 3.0, Apple 2.4, BC 1.2, PD 3.0 (Google i Apple) i d’altres. Amb tres xips per detectar dispositius que suporten aquesta càrrega ràpida, estabilitzar el corrent i evitar avaries.

Protecció: Contra excés de voltatge, sobrealimentació, curtcircuits, electroestàtica i altes temperatures.

Colors disponibles: Negre i blanc.

L’empresa darrere del producte

Baseus és una marca d’electrònica de consum poc coneguda al nostre mercat però els productes de la qual es poden adquirir des de fa algun temps en establiments de la gran distribució. Té com a avantatge afegit per al consumidor que integra i controla de principi a final els processos d’investigació i desenvolupament, disseny, producció i vendes. Treballa enfocant-se en la nova tecnologia i materials amigables amb el medi ambient, mentre integra elements de disseny al producte.

Notícies relacionades

Disposa d’un servei d’inspecció que gestiona el seu Laboratori, perquè el producte mantingui el rendiment en diversos entorns d’ús. Ateses les característiques d’aquest tipus d’equipament, es porta a terme la certificació de localització per a diferents productes a diversos països, a fi que els aparells puguin passar les proves a tots els països del món.

En l’actualitat, Baseus ha establert 11 línies completes de productes i ha començat l’obertura de botigues insígnia físiques, la primera va ser a Guangzhou, Xina. Les fites destacades de la companyia el 2020 es mesuren per vendre ja en 180 països i regions al voltant del món amb 600 botigues físiques globals i més de 400 botigues insígnia. S’espera que el nombre d’obertures arribi als 1.000 per al 2022.

Temes:

Gadgets +Digital